Sunday, October 2, 2022
Jurnalism corect


Noi tensiuni în coaliția de guvernare. USR PLUS acuză PNL că s-a opus desființării pensiilor speciale pentru aleșii locali: Ipocrizie nerușinată

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 iunie 2021

În pofida protocolului adițional încheiat între partidele ce formează coaliția de guvernare, după demiterea lui Vlad Voiculescu din funcția de ministru al sănătății, apar noi tensiuni între USR PLUS și PNL. 

Reprezentanții formațiunii conduse de Dan Barna i-au acuzat pe liberali că s-au opus în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților eliminării pensiilor speciale pentru aleșii locali.

„Ipocrizie nerușinată. În fața camerelor de filmat, parlamentarii PSD, PNL, UDMR spun că vor echitate pentru pensionari, dar când e vorba de măsuri concrete pentru eliminarea pensiilor speciale, fac pasul înapoi. Așa s-a întâmplat și astăzi când, în Comisia pentru drepturile omului din Camera Deputaților, proiectul USR PLUS de desființare a pensiilor speciale pentru aleșii locali a primit aviz negativ. Au fost doar 6 voturi „pentru”, din care 4 de la USR PLUS, și 18 abțineri de la PSD, PNL și UDMR. Noi nu renunțăm, însă, până când nu terminăm cu acest sistem rușinos care împarte românii în speciali și ne-speciali”, susțin reprezentanții USR PLUS.

PNL o acuză pe Clotilde Armand că l-a lăsat fără atribuții pe viceprimarul liberal

Pe de altă parte, liberalii o acuză pe Clotilde Armand, primarul USR PLUS al Sectorului 1, de încălcarea protocolului de coaliție, prin faptul că ar fi lăsat-o fără nicio atribuție pe Ramona Porumb, viceprimarul PNL.

„Echipa PNL i-a explicat în repetate rânduri că Primăria Sectorului 1 nu este o firmă privată şi nu este pe persoană fizică, iar cetăţenii au nevoie de un lider serios, nu de un şef discreţionar. Acel comunicat, însă, nu a fost pe placul primarului Armand, care a apelat la ameninţări cu încetarea delegării atribuţiilor către viceprimarul PNL, Ramona Porumb. Pretextul inventat: încălcarea protocolului de guvernare locală dintre USR PLUS şi PNL, care specifică faptul că nu sunt permise jignirile şi insultele în spaţiul public. În fapt, jignirile i-au aparţinut doar primarului Armand, care a calomniat echipa liberală. Aceştia au discutat cu protocolul în faţă cu Clotilde Armand şi au ajuns la concluzia comună că parteneriatul trebuie să meargă înainte, dincolo de neînţelegerile de moment, spre binele dumneavoastră şi al Sectorului 1. Deşi întâlnirea s-a încheiat în termeni amiabili, cu zâmbete, strângeri de mâini şi cu parteneriatul valabil, câteva ore mai târziu primarul Armand a emis o dispoziţie care lasă viceprimarul PNL fără nicio atribuţie, în mod abuziv şi aberant”, susțin liberalii.

Sursa foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW