Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Noi tensiuni în Belarus: Reprezentanta opoziției a fost arestată / Reacția României

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 8 septembrie 2020 Etichete: , , ,

Reprezentanta opoziției belaruse, Maria Kolesnikova, a fost arestată la frontiera Belarusului cu Ucraina. Bogdan Aurescu, ministrul de Externe, a declarat că este indignat că Belarus continuă politica de hărțuire a membrilor opoziției.

Maria Kolesnikova, ultima dintre cele trei femei ce au făcut campanie împotriva lui Aleksandr Lukașenko care se mai afla în Belarus, a fost arestată de către ofițerii belaruși, în timp ce se afla la granița cu Ucraina.

Un purtător de cuvânt al grănicerilor belaruși a declarat că Maria Kolesnikova se află, în acest moment, în arest, în timp ce alți doi membri ai opoziției au reușit să plece din țară, conform AFP.

Svetlana Tihanovskaia și Veronica Țepkalo, celelalte două reprezentante ale opoziției din Belarus, s-au exilat.

Bogdan Aurescu, ministru de Externe, a declarat, într-o postare pe Twitter, că este indignat de faptul că politica de hărțuire a membrilor opoziției din Belarus continuă și că astfel de manevre ar trebui oprite.

Sunt indignat că este continuată politica de hărţuire şi arestare a membrilor opoziţiei din Belarus. Este nevoie să fie respectate pe deplin drepturile fundamentale, să fie oprite astfel de intimidări şi să înceapă un dialog politic”, a scris Bogdan Aurescu marţi pe Twitter.

Sursă foto: MAE

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *