Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Noi restricții de circulație, impuse pe Autostrada Soarelui

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 februarie 2023 Etichete: ,

Traficul rutier este restricţionat, începând de luni, 20 februarie, pe Podul de la Cernavodă de pe Autostrada Soarelui, sensul spre mare fiind închis pentru realizarea unor lucrări de reabilitare. Acestea sunt programate să se desfăşoare până în luna aprilie.

Centrul Infotrafic al Poliţiei Române anunţă că, începând de luni, de la ora 13:00, se desfăşoară lucrări de reabilitare a podului de la Cernavodă, pe autostrada A2 Bucureşti-Constanţa, între kilometrii 156+715 metri (loc. Feteşti, jud. Ialomiţa) – 160+319 metri (loc. Cernavodă, jud. Constanţa).

Din acest motiv, traficul rutier este restricţionat pe sensul către litoral, fiind deviat pe sensul către Capitală, unde se circulă pe câte o bandă în ambele direcţii. Lucrările se vor desfăşura până în 12 aprilie.

Şoferii sfătuiţi să respecte semnificaţia semnalizării instituite temporar, circulând cu viteza adaptată condiţiilor de trafic şi de drum.

Podul peste Dunăre de la Cernavodă este un pod combinat de cale ferată și șosea, care traversează fluviul Dunărea și împreună cu podul similar de la Fetești, conectează orașul București de Portul Constanta, de asemenea unind Dobrogea de Muntenia prin Autostrada A2.

Restricții și pe Podul peste brațul Borcea

Pe 14 februarie Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere a anunțat reluarea lucrărilor de reabilitare la Podul peste brațul Borcea.

Pe perioada lucrărilor, calea II de circulație, sensul Constanța – București, între km 143+125 și km 148+315, va fi închisă traficului, circulația fiind deviată pe calea I, unde se va desfășura în ambele sensuri.

Potrivit reprezentanților CNAIR, asfaltul va fi frezat și refăcut, parapetele pietonal va fi refăcut iar trotuarul va fi reabilitat.

Podul peste brațul Borcea, în lungime de 970 metri, este un pod combinat de cale ferată și șosea, de tip constructiv, care traversează fluviul Dunărea și, împreună cu podul similar de la Cernavoda, în lungime de 1.596 m conectează orașele Fetești și Cernavodă din România, între regiunile Dobrogea și Muntenia.

Sursa foto: Inquam Photos / Daniel Stoenciu

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW