Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Noi reguli pentru comisarii de la Protecția Consumatorului. Vor avea stații de emisie-recepție în timpul controalelor

By news.ro , in Stirile zilei , at 2 iunie 2022

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) anunţă că, în timpul acţiunilor de control de mare amploare, comisarii îşi vor lăsa telefoanele mobile la birou şi vor folosi staţii de emisie-recepţie pentru a comunica. Măsura a fost luată „pentru a fi limitate drastic orice posibilităţi de exercitare a unor presiuni exterioare şi a preveni eventuale acuzaţii de lipsă de integritate”.

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) arată, joi, într-un comunicat de presă, că a mai parcurs o etapă în aplicarea strategiei interne de integritate şi combatere a corupţiei, fiind făcute toate demersurile necesare pentru implementarea procedurii de control în cazul acţiunilor de mare impact.

Astfel, pentru a fi limitate drastic orice posibilităţi de exercitare a unor presiuni exterioare şi a preveni eventuale acuzaţii de lipsă de integritate, comisarii ANPC îşi vor lăsa la birou telefoanele mobile pe toată durata acţiunilor de amploare, comunicarea pe teren, în interiorul grupului de control, fiind asigurată cu ajutorul celor 20 de staţii de emisie-recepţie performante, achiziţionate special pentru aceste operaţiuni”, scrie în comunicat.

Conform sursei citate, frecvenţa de comunicaţii folosită va fi una protejată şi sigură, astfel încât coordonatorii acţiunilor şi comisarii prezenţi pe teren vor putea comunica în cel mai sigur mod cu putinţă, fiind astfel exclusă posibilitatea oricărei tentative de avertizare anticipată a operatorilor economici sau de corupere a angajaţilor ANPC.

Dat fiind că pregătim acţiuni de anvergură, această achiziţie ne va pune la adăpost de orice fel de suspiciune. Suntem convinşi că toţi colegii înţeleg raţionamentul funcţionării acestei proceduri şi sunt solidari cu lupta pentru integritate şi combatere a corupţiei. Facem aceste eforturi pentru că ne dorim o abordare unitară, demonstrarea fermităţii şi certitudinea verticalităţii colegilor noştri”, a declarat Horia Constantinescu, preşedintele ANPC.

Sursă foto: Inquam Photos / Alexandra Pandrea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW