Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Noi reglementări privind Educația: Elevii din anii terminali vor putea fi prezenți la școală în scenariul roșu. Masca nu mai este obligatorie la orele de sport/ Cum se vor desfășura examenele naționale

By Redactia , in Stirile zilei , at 7 martie 2021 Etichete: , ,

Ordinul comun am Ministerului Educației și cel al Sănătății prin care se modifică organizarea în cadrul înstituțiilor de învățământ pe timpul pandemiei a fost finalizat. Potrivit noilor măsuri, elevii din anii terminali vor putea fi prezenți la școală chiar dacă localitatea este în scenariul roșu, iar masca de protecție nu mai este obligatorie la orele de educație fizică. În zonele carantinate, cursurile se desfășoară online. Examenele naționale se pot desfășura cu prezența fizică până la o incidență de 6 cazuri la 1000 de locuitori.

Măsurile transmise de Ministerul Educației

 • Scenariul de funcţionare al unităţii/instituţiei de învăţământ pe parcursul anului şcolar/universitar se va actualiza săptămânal, cu referință la fiecare zi de vineri, în funcţie de evoluţia epidemiologică, excepția fiind depășirea pragului de 6/1000, unde intrarea în carantină se aplică imediat.
 • În situația în care incidența cumulată în ultimele 14 zile a cazurilor din localitate este mai mare de 3/1.000 de locuitori, dar mai mică de 6/1000 de locuitori, participarea la ore este cu prezență fizică în unitatea de învățământ pentru:
  • toți preșcolarii și elevii din învățământul primar,
  • elevii din clasele a VIII-a, a XII-a, a XIII-a și elevii din anii terminali din învățământul profesional și postliceal, cu respectarea şi aplicarea tuturor normelor de protecţie, până la jumătate din numărul total de elevi înmatriculați în respectivele clase terminale.
 • În localitățile unde este instituită măsura carantinei zonale nu sunt permise activitățile care impun prezența fizică a preșcolarilor și elevilor în unitățile de învățământ, iar activitatea didactică se desfășoară exclusiv online.
 • Este permisă organizarea cu prezența fizică în unitățile de învățământ din localitățile în care incidența cumulată în ultimele 14 zile este mai mică de 6/1000 de locuitori a următoarelor activități:
  • simulările examenelor naționale și a examenelor pentru anii terminali;
  • evaluările naționale;
  • orele remediale pentru toate clasele.
 • Masca de protecţie este obligatorie pentru elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal şi pentru studenţi şi va fi purtată în sălile de clasă, în timpul deplasării în incinta unităţii de învăţământ şi în timpul pauzelor, atât în interior, cât şi în exterior. La orele de specialitate din învățământul vocațional este obligatorie purtarea măștii de protecție, cu excepția orelor de studiu ale instrumentelor de suflat. În acest caz este necesară asigurarea de spații individuale pentru exersare.
 • Masca de protecţie nu este obligatorie în cazul preşcolarilor, indiferent de vârstă, precum și în timpul tuturor orelor de educație fizică desfășurate în spații exterioare.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW