Monday, May 23, 2022
Jurnalism corect


Noi proteste pentru George Floyd | Confruntări cu poliția în fața Casei Albe / Donald Trump, ascuns într-un buncăr încă de vineri

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 1 iunie 2020 Etichete: , , , , , ,

Un număr de 30 de orașe din Statele Unite ale Americii au fost cuprinse de protestele violente stârnite de moartea lui George Floyd, afro-americanul de 46 de ani din Minneapolis care a fost sufocat de un polițist alb care a stat cu genunchiul pe gâtul lui timp de nouă minute.

Președintele Donald Trump a fost dus într-un buncăr din Casa Albă, încă de vineri seară, când protestatarii din jurul Casei Albe începuseră să devină violenți, potrivit New York Times. Informația a fost confirmată și pentru CNN și de un oficial al Casei Albe, precum și de o sursă din rândul forțelor de ordine.

Vineri seară, protestatari violenți au reușit să pătrundă pentru scurt timp în Departamentul Trezoreriei, al cărui sediu se află în apropiere de Casa Albă, conform CNN . Donald Trump, Melania Trump și fiul lor, Barron Trump, au stat în buncărul care a fost folosit și la atacurile de la 11 septembrie mai puțin de o oră.

Protestele violente s-au ținut și aseară în Washington New York și Minneapolis.

Chiar în fața Casei Albe au avut loc lupte între protestatari și poliție. Oamenii legii au recurs la gaze iritante, iar protestatarii la petarde.

Și la New York oamenii au ieșit în stradă. Potrivit CNN, Chiara de Blasio, fiica primarului New Yorkuklui, Bill de Blasio, a fost arestată sâmbătă noaptea împreună cu alți protestatari, pentru că a încălcat legea care interzice adunările publice. Ulterior, a fost eliberată.

În Minneapolis, în această dimineață, un camion cisternă a intrat cu viteză în mulțime. Nimeni nu a fost din fericire rănit iar șoferul a fost arestat.

Sunt cel puțin șase decese înregistrate în timpul protestelor și deja peste 1.500 de arestări.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW