Monday, July 15, 2024
Jurnalism corect


Noi percheziții DIICOT în dosarul în care frații Tate au fost arestați preventiv pentru trafic de persoane și viol

By Matthew Garvey , in Justitie Stirile zilei , at 12 ianuarie 2023 Etichete: , , , ,

Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT) a transmis joi dimineață, 12 ianuarie, că anchetatorii fac în cursul zilei alte 7 percheziții în dosarul în care frații Andrew și Tristan Tate au fost arestați preventiv pentru trafic de persoane și viol.

Perchezițiile au loc în București, Ilfov și Prahova, potrivit comunicatului transmis de DIICOT.

Este vorba de dosarul în care Andrew Tate, Tristan Tate, Luana Radu și Georgiana Naghel au fost arestați preventiv pe 30 decembrie, la o zi după ce procurorii DIICOT i-au reținut pentru constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de persoane și viol.

Ei au fost acuzați că, de la începutul anului 2021, au exploatat prin metoda „lover boy” („inducerea în eroare cu privire la intenția de a întemeia o relație de căsătorie/concubinaj și existența unor sentimente reale de iubire”) cel puțin 6 victime de sex feminin.

Acestea au fost ulterior transportate şi adăpostite în imobile din judeţul Ilfov unde, prin exercitarea de acte de violenţă fizică şi constrângere psihică (prin intimidare, supraveghere constantă, controlul şi invocarea de pretinse datorii), au fost exploatate sexual de membrii grupului prin obligarea la manifestări pornografice în vederea producerii şi difuzării prin intermediul unor platforme de socializare de material având un astfel de caracter şi prin supunerea la executarea unei munci, în mod forţat, în scopul obţinerii de beneficii financiare importante constând în sumele de bani obţinute ca urmare a accesării materialelor de către utilizatori”, potrivit comunicatului DIICOT.

În ceea ce privește infracțiunea de viol, procurorii au precizat că „în luna martie 2022, o persoană vătămată a fost constrânsă, în două ocazii diferite, de un suspect prin exercitarea de violenţe fizice şi presiuni psihologice să întreţină relaţii sexuale”.

Luana Radu a fost subofițer în cadrul unei secții din Capitală, dar a renunțat la postul ei în urmă cu opt ani pentru a urma o carieră în videochat, potrivit Daily Mail.

Cea de-a două femeie arestată odată cu frații Tate este Georgiana Naghel, care are 28 de ani și este iubita lui Andrew Tate.

CITEȘTE MAI MULTE DETALII DIN DOSARUL FRAȚILOR TATE AICI.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW