Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Noi norme pentru consolidarea drepturilor și protecției consumatorilor, intrate în vigoare de astăzi

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 7 ianuarie 2020 Etichete: , , , , ,

Astăzi au intrat în vigoare noile norme ale Uniunii Europene privind protecția consumatorilor ca parte a „noilor avantaje pentru consumatori”. Aceste norme vizează o modernizare a celor actuale, în concordanță cu evoluțiile digitale.

Noile norme vor spori protecția consumatorilor în lumea digitală, protecție pe care o merită cu prisosință. De asemenea, UE spune ,,NU” produselor vândute ca fiind identice cu cele din alte state membre, atunci când este evident că nu e așa. Însă aceste noi norme nu vor proteja consumatorii de comercianții necinstiți și de escrocherii online decât dacă sunt implementate în mod strict. Încurajez cu fermitate toate statele membre să se asigure că noile norme sunt puse în aplicare fără întârziere”, a declarat vicepreședintele pentru valori și transparență, Věra Jourová.

Potrivit acestor norme, se va asigura o transparență mai mare a piețelor online, astfel, va deveni mai clar dacă produsele sunt vândute de o persoană fizică sau un comerciant, iar vânzătorii nu vor mai promova reduceri de preț false.

Astăzi transmitem un avertisment puternic comercianților cu privire la faptul că ar trebui să respecte normele, nu să le ocolească. Încălcarea la scară largă a normelor UE privind protecția consumatorilor poate însemna, pentru o companie, o amendă de 4 % din cifra de afaceri anuală. Aceasta va fi o sancțiune suficient de descurajatoare și eficace pentru a preveni fraudele comercianților necinstiți. Salut această nouă legislație, deoarece stabilește standarde cu adevărat europene de protecție a consumatorilor”, a adăugat comisarul european pentru justiție, Didier Reynders.

Noile norme vor întării drepturile consumatorilor asigurând compensații „pentru victimele practicilor comerciale neloiale și prin aplicarea de sancțiuni în cazul „unor situații de prejudiciu colectiv” care afectează consumatorii din întreaga UE”.

Sursă foto: Ziarul de Iași

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW