Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Noi facilități pentru președinții de consilii județene, propuse de PSD: Girofar și pașaport diplomatic

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 23 februarie 2022

Partidul Social Democrat a depus miercuri, 23 februarie, un proiect de lege ce ar urma să le permită președinților de consilii județene să aibă pașaport diplomatic, potrivit liderului deputaților USR, Ionuț Moșteanu. Inițiativa social-democraților vine la scurt timp după ce au retras un alt proiect de lege ce le-ar fi permis șefilor de consilii județene să circule pe drumurile publice cu girofar, potrivit unor surse Main News.

În plină criză a prețurilor, PSD e interesat de baroni. Un nou proiect PSD a fost depus în parlament: PAȘAPOARTE DIPLOMATICE PENTRU BARONI. Mai întâi au vrut pensie specială pentru baroni și primari, apoi au venit cu legea „girofarului pentru baroni”, acum vor și pașaport diplomatic, pentru a nu mai sta la cozi la terminalele de avion. Ce urmează, imunitate în fața anchetelor penale?”, a scris Ionuț Moșteanu, miercuri, pe Facebook.

Liderul deputaților USR a cerut social-democraților să retragă de urgență proiectul de lege.

„Girofarul pentru baroni”, retras de PSD

Tot Ionuț Moșteanu a semnalat marți, 22 februarie, că PSD a depus un proiect legislativ ce urma să le permită președinților de consilii județene să circule în mașini dotate cu girofar de culoare albastră. Proiectul a fost retras miercuri, potrivit unor surse Main News.

Această modificare este o consecinţă firească a recunoaşterii locului şi rolului preşedinţilor de consilii judeţene în ierarhia unui stat de drept, şi are rolul de a facilita rezolvarea operativă a tuturor tipurilor de activităţi specifice precum şi îndeplinirea atribuţiilor alocate acestei funcţii”, se arăta în expunerea de motive a proiectului depus de deputatul Eugen Neață.

Sursă foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW