Tuesday, August 16, 2022
Jurnalism corect


Noi detalii în cazul tragediei de la spitalul Victor Babeș din Capitală / Avocat: În TIR s-au băgat presiuni prea mari de oxigen

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 6 ianuarie 2022

Tragedia de la Spitalul Victor Babeș din Capitală, când 3 persoane au murit în TIR-ul ATI amplasat în curtea unității medicale, a fost provocată de creșterea bruscă a presiunii de oxigen, potrivit unei expertize medico-legale obținută de Main News. Avocatul Adrian Cuculis a precizat că vina le-ar aparține șefului de la Serviciul Tehnic al spitalului și instalatorului pe care îl avea în subordine.

Concluzia este că în TIR-ul de la Babeș s-au băgat presiuni prea mari de oxigen în plămânii lor. Au făcut pneumotorax din cauza faptului că au fost date presiuni prea mari din greșeală. Fiind vorba despre plămâni care oricum erau afectați de SARS-CoV-2, ei fiind foarte plăpânzi, teoretic le-a fost fatală”, a spus Avocatul Adrian Cuculis, pentru Main News.

Concluzia raportului de expertiză ar demonstra că, tehnic, vinovați pentru moartea celor 3 persoane ar fi cei doi angajați ai spitalului, audiați în luna iunie de către Parchetul de pe lângă Tribunalul București, a precizat avocatul.

Moartea (…) a fost violentă. Ea s-a datorat insuficienței respiratorii acute consecința unui pneumotorax bilateral la o pacientă cu bronhopneumonie formă severă COVID19 în condiții de terapie intensivă, pe suport ventilator, în condițiile creșterii bruște a presiunii în căile aeriene”, se arată în raportul de expertiză medico-legală a unuia dintre cei 3 pacienți decedați.

Pe 16 iunie, doi angajați ai Spitalului „Victor Babeș” din Capitală au fost reținuți pentru 24 de ore. Este vorba de șeful Serviciul Tehnic al Spitalului (P.L.V.) și un instalator din subordinea sa (R.C.), fiind acuzați de ucidere din culpă, a transmis Parchetul de pe lângă Tribunalul București.

Atunci, cei doi erau acuzați că au ridicat nivelul de oxigen din unitatea ATI amplasată în curtea spitalului, în loc să îl oprească.

Reamintim că trei persoane au murit pe 12 aprilie, după ce unitatea ATI în care erau internate în stare gravă s-a defectat. Ceilalți cinci pacienți internați în TIR-ul ATI au fost transferați în alte unități sanitare din București.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com