Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Noi condiții de intrare în Belgia în contextul pandemiei/ Românilor care ajung în această țară li se recomandă să se autoizoleze

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 16 iulie 2020 Etichete: , ,

Ministerul Afacerilor Externe a anunțat, joi seara, că autoritățile belgiene au revizuit condițiile de intrare în această țară pentru turiști, în funcție de statele/regiunile de proveniență. Cetățenilor din statele incluse în zona portocalie, unde este inclusă și România, li se recomandă ca la intrarea în Belgia să se autoizoleze sau cel puțin să limiteze contactele sociale.

Conform MAE, autoritățile belgiene au revizuit condițiile de intrare pentru cetățenii care intră în Belgia în scop turistic (călătorie neesențială), în funcție de statele/regiunile de proveniență, acestea fiind clasificate pe trei categorii, respectiv:

zona verde – fără măsuri specifice;
zona portocalie – tuturor persoanelor care vin din statele/regiunile din zona portocalie le este recomandată intrarea în autoizolare sau cel puțin limitarea contactelor sociale. De asemenea, acestora li se recomandă monitorizarea stării de sănătate, iar în cazul apariției unor simptome specifice pentru infecția cu COVID-19, să se adreseze medicului și să efectueze un test pentru infecția cu COVID-19. Nu există restricții pentru persoanele care călătoresc în interes de serviciu, dar acestea sunt rugate să limiteze deplasările non-profesionale pe teritoriul Belgiei.
zona roșie – autoizolarea și efectuarea unui test COVID-19 sunt obligatorii.

România este pe lista statelor din zona portocalie. Detalii privind statele/regiunile incluse în aceste zone sunt disponibile aici – https://diplomatie.belgium.be/en.

De asemenea, cetățenii care intră din România în Belgia trebuie să completeze și formularul Public Health Passengers Locator Form (disponibil la adresa: https://dofi.ibz.be/sites/dvzoe/EN/Pages/Travel-to-Belgium.aspx).
MAE recomandă cetățenilor români care intenționează să călătorească în Belgia consultarea informațiilor publicate pe site-ul autorităților belgiene -https://diplomatie.belgium.be/en.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW