Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Noi audieri în dosarul morţilor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală / Cinci martori au fost chemaţi în faţa anchetatorilor

By news.ro , in Stirile zilei , at 6 iunie 2024

Poliţiştii şi procurorii bucureşteni fac, joi dimineaţă, noi audieri în dosarul morţilor suspecte de la Spitalul Sfântul Pantelimon din Capitală, unde 17 pacienţi internaţi la terapie intensiv au decedat în doar patru zile, iar un angajat al spitalului a reclamat că bolnavii au primit doze reduse de noradrenalină.

Cinci persoane, care au calitatea de martor în dosarul în care este anchetată moartea a 17 pacienţi ai Spitalului Sfântul Pantelimon din Bucureşti sunt aşteptate la audieri, joi dimineaţă.

Cele cinci persoane vor fi audiate la Serviciul Omoruri, începând cu ora 8:30.

Miercuri după-amiază, o asistentă din Spitalului Sfântul Pantelimon, condusă la audieri ca martor, pe bază de mandat, a fost reţinută sub acuzaţia de mărturie mincinoasă.

Femeia fusese audiată şi anterior în dosar şi declarase că nu are cunoştinţă despre modul în care pacienţilor li de administra noradrenalina, un neurotransmiţător utilizat pentru creşterea sau menţinerea tensiunii arteriale, foarte important pentru pacienţii supuşi unor intervenţii chirurgicale.

În cursul zilei de joi, procurorul de caz va stabili dacă va cere mandat de arestare pe numele asistentei sau dacă impune o altă măsură preventivă în privinţa acesteia.

Dosarul a fost deschis după ce Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti a fost sesizat de un angajat al Spitalului Clinic de Urgenţă ”Sf. Pantelimon” din Bucureşti în 11 aprilie, cu privire la faptul că, ”în perioada 4-7 aprilie 2024, în Secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a spitalului ar fi decedat cca. 20 de pacienţi, ca urmare a reducerii voluntare, de către personalul medical, a dozei de noradrenalină”.

Ancheta a arătat că în perioada indicată de reclamant 17 pacienţi au murit în acest spital, la ATI.

Foto: Inquam Photos/ George Călin

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW