Tuesday, May 28, 2024
Jurnalism corect


Nodul Sebeș dintre A1 și A10 a fost deschis integral: S-au dat în circulație bretelele de viteză spre/dinspre Sibiu

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 29 iulie 2021

Nodul Sebeș, ce face legătura dintre A1 și A10, a fost deschis integral joi, după ce ultimele două bretele, cele dinspre/spre Sibiu, au fost date în circulație.

O nouă promisiune respectată: azi s-au dat în circulație ultimele două bretele ale Nodului de la Sebeș, cele spre/dinspre Sibiu. Astfel, nodul este finalizat și complet funcțional”, a precizat ministrul Transporturilor.

A10 Sebeș – Turda ar urma să fie dată în circulație la toamnă, odată cu finalizarea lotului 2, a precizat Cătălin Drulă.

Pe lotul 2 al A10 Sebeș-Turda, lucrările avansează într-un ritm bun. Urmărim îndeaproape proiectul, astfel încât calendarul să fie respectat și tronsonul – ultimul lipsă al autostrăzii – să fie deschis la toamnă”, a adăugat Drulă.

Context

În urmă cu 14 zile, primele două bretele de viteză pe direcția Deva-Turda au fost deschise, urmând ca Nodul Sebeș să fie deschis integral odată cu darea în circulație a bretelelor dinspre/spre Sibiu.

După șapte ani de promisiuni și amânări, lucrările la lotul 2 Sântimbru – Aiud (24,25km) al autostrăzii A10 Sebeș-Turda, denumit și „autostrada macilor”, au intrat în linie dreaptă, a declarat Ionuț Ciurea, directorul Asociației Pro Infrastructură, pentru Main News.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: „Autostrada macilor” a intrat în linie dreaptă. Va fi dată în trafic până la finalul anului? Ionuț Ciurea: Teoretic în noiembrie se va putea da drumul la circulație

Autostrada A10 Sebeș-Turda

Autostrada Sebeș-Turda va avea o lungime de 70 km, proiectul fiind împărțit în patru loturi. Dintre acestea, se circulă în prezent pe loturile 1, 3 și 4, reprezentând 40,1 km. Odată cu finalizarea lotului 2 vor fi dați în trafic 3,45 km din lotul 3, deja finalizați, și 2,2 km din lotul 1, la care se lucrează în această perioadă.

A10 Lotul 1 Sebeș – Sântimbru

Constructor: Asocierea Impresa Pizzarotti & C SpA – Pomponio Construcţii SRL

Valoare ofertată: 541,7 milioane lei fără TVA

Lungime: 17 km

Stadiu: 92,6%

Sursa de finanțare: Fonduri europene și bugetul de stat

Data semnării contractului: 14.11.2014

Durata contractului: 4 luni proiectare + 18 luni execuție

Garanție: 4 ani

Data emiterii ordinului de începere a lucrărilor: 2.12.2014

Termen de finalizare contractual: Octombrie 2016

Sursă foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW