Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nikki Haley, prima victorie în faţa lui Donald Trump la alegerile primare republicane. A câştigat în Washington DC

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 4 martie 2024 Etichete: , , ,

Nikki Haley l-a învins pe Donald Trump în alegerile primare republicane din Washington DC, reprezentând prima sa victorie împotriva fostului președinte în cursa din 2024 pentru a obține nominalizarea republicană la președinție, conform informațiilor de pe bbc.com.

Chiar dacă a suferit o înfrângere în Carolina de Sud, statul său natal, ea devine prima femeie care câștigă un scrutin primar republican în istoria Statelor Unite.

Cu toate acestea, Trump are un avans considerabil față de Haley și este posibil să se confrunte cu Joe Biden în alegerile din noiembrie.

Conform CBS, Haley a câștigat toți cei 19 delegați republicani care au fost în joc în Washington DC, aducându-i un total de 43 de delegați la nivel național – mult mai puțin decât cei 247 ai lui Trump.

Nikki Haley, fost ambasador al SUA la ONU, a obținut 62,9% din voturi, în timp ce Trump a primit 33,2%.

Olivia Perez-Cubas, purtătoarea de cuvânt național al campaniei sale, a afirmat că „nu este surprinzător faptul că republicanii cei mai aproape de disfuncționalitățile de la Washington îl resping pe Donald Trump, împreună cu tot haosul său”.

Donald Trump a dominat fiecare stat în care au avut loc până acum alegeri primare sau caucus în cadrul campaniei republicane și este pregătit să câștige mai mulți delegați în această săptămână, în Super Tuesday, când alegătorii din 15 state și un teritoriu american își vor desemna candidatul. Aceasta este cea mai importantă zi a competițiilor de nominalizare, unde sunt în joc susținerea a 874 de delegați republicani.

foto: X

Comentarii