Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan vrea să mute grădina zoologică lângă stadionul Ghencea

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 3 noiembrie 2022 Etichete: , ,

O nouă grădină zoologică ar putea fi construită în București. Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, susține că este în discuții cu reprezentanți ai Ministerului Apărării pentru preluarea în administrare a unui teren situat în spatele stadionului Ghencea în vederea realizării unui astfel de proiect. 

Inițial Primăria Capitalei și-ar fi dorit realizarea unui parc zoo în Băneasa, chiar vizavi de actuala grădină. Nicușor Dan spune însă că nu susține acest plan, având în vedere că pentru a fi realizată pe acel teren este nevoie de defrișare unei părți însemnate din Pădurea Băneasa.

Așa i-a venit edilului ideea amplasării noii grădini pe un teren al MApN, situat în spatele stadionului Ghencea.

„Există un proiect al Primăriei, pe care nu-l susțin, care prevedea construirea unei grădini zoologice pe 60 hectare, vizavi de actuala locație, chiar în Pădurea Băneasa. Acesta ar fi presupus o defrișare consistentă. Acest proiect își găsește locul pe terenul viran din spatele stadionul Ghencea. Pentru acest lucru este nevoie să avem acordul proprietarului terenului, adică Ministerul Apărării”, a declarat Nicușor Dan, într-un interviu acordat publicației HotNews.ro.

Rămâne de văzut dacă Ministerul Apărării va da curs cererii primarului general. Reprezentanții instituției au refuzat să dea curs unei cereri oarecum similare a primarului Sectorului 6, Ciprian Ciucu, privind realizarea unui parc pe un teren de circa 4 hectare al MApN, situat pe strada Brașov.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW