Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Nicușor Dan vrea finanțare din PNRR pentru consolidarea a 19 clădiri 

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 21 septembrie 2022 Etichete: ,

Administrația Municipală pentru Consolidarea Clădirilor cu Risc Seismic (AMCCRS) pregătește documentațiile necesare astfel încât să poată obține finanțare europeană și în etapa a doua a PNRR. Este vorba despre alte 19 proiecte de consolidare seismică și renovare energetică a clădirilor cu risc seismic, a anunțat miercuri, 21 septembrie, primarul general, Nicușor Dan. 

Potrivit edilului, dintre cele 19 imobile, 16 sunt clădiri rezidențiale multifamiliale, iar trei sunt clădiri monument istoric, cu mare valoare arhitecturală și culturală: Casa Suțu – Lahovary, Teatrul Municipal L.S. Bulandra, (din bd. Schitu Măgureanu) și Centrul Cultural Lumina, de pe bd. Regina Elisabeta.

De asemenea, menționează Nicușor Dan, AMCCRS continuă parcurgerea etapelor pentru accesarea fondurilor din PNRR și a răspuns la opt solicitări de clarificări (din nouă) care vizează cele 16 proiecte depuse până în prezent.

Potrivit oficialului, concomitent, se realizează auditul energetic al clădirilor (au fost auditate până acum 18 imobile rezidențiale și 3 clădiri publice) și continuă efectuarea expertizelor tehnice a imobilelor din Capitală (12 expertize finalizate, alte 13 fiind în curs de realizare).

AMCCRS a încheiat un acord cadru pentru expertizarea tehnică a 160 de clădiri care sunt monumente istorice sau sunt situate în zone protejate. Sunt totodată în derulare contracte de servicii de proiectare pentru 14 imobile situate în centrul Bucureștiului, o parte din acestea având deja autorizațiile de construire obținute.

Uniunea Europeană a alocat României, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, 1,17 miliarde euro pentru consolidarea seismică a clădirilor și renovare energetică.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW