Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Voi intenta proces civil pentru calomnie primarului PSD în funcție, Gabriela Firea

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 septembrie 2020 Etichete: , ,

Candidatul independent susținut de PNL și USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat marți că va intenta un proces civil pentru calomnie împotriva primarului general, Gabriela Firea.

Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că l-a calomniat atunci când l-a acuzat că a luat bani pentru a ajuta anumite persoane.

„Campania dusă de PSD împotriva mea a ajuns la un nou nivel de infecție și ridicol. E ridicol ca partidul cu președinți în pușcărie, partidul care a scos din pușcărie violatori și tâlhari, să mă acuze pe mine de corupție. E ridicol ca această ‘Dragnea’ a Bucureștiului să mă acuze pe mine de corupție. Voi intenta proces civil pentru calomnie primarului PSD în funcție, Gabriela Firea, care a spus despre mine că am luat bani pentru a ajuta cetățeni. Este o afirmație mincinoasă pentru care va trebui să răspundă. Eu înțeleg că ea nu poate să înțeleagă că cineva poate să își dedice 15 ani din viață ca să apere niște principii și să apere niște oameni împotriva abuzurilor autorităților. Nu poate să înțeleagă, că nu este în sistemul ei de valori, că cineva poate să doneze pentru o cauză, în cazul ăsta pentru precampania unui candidat”, a declarat Nicușor Dan, într-o conferință de presă desfășurată la sediul său de campanie.

În legătură cu acuzațiile de trafic de influență lansate în media apropiată PSD și susținute de Gabriela Firea, Nicușor Dan a explicat că s-a implicat în calitate de deputat pentru a ajuta un cetățean abuzat de Primăria Sectorului 4, fapt care ar fi dovedit printr-o decizie definitivă a Curții de Apel București.

„Un cetățean din Sectorul 4 a fost abuzat de Primăria Sectorului 4, care i-a demolat ilegal proprietatea. Acest fapt a fost constatat prin decizie definitivă a Curții de Apel București. Instanța a constatat, prin hotărâre definitivă, că Primăria Sectorului 4 a abuzat un cetățean. Abuzul a constat că a fost demolată fără autorizație, fără niciun act, o proprietate existentă în baza unei autorizații pe care chiar Primăria Sectorului 4 o dăduse în anul 2013. Înainte de a-i fi demolată proprietatea, cetățeanului respectiv a apelat la mine, parlamentar de București, și m-a rugat să îl ajut. Eu am ajutat un om abuzat de autoritate, așa cum am făcut 15 ani cu mii de oameni. Am fost întâi împreună la Avocatul Poporului, care putea să oprească acest abuz, nu a făcut-o. M-am adresat Primăriei Sectorului 4, unde am atras atenția de comiterea unui abuz. Nu am rezolvat nici aici, așa că am intervenit în litigiu, alături Asociația Salvați Bucureștiul, și instanța ne-a dat dreptate. Instanța a constatat că Primăria Sectorului 4 a demolat abuziv proprietatea unui cetățean”, a declarat Nicușor Dan.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW