Saturday, December 5, 2020
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Validarea mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 de cereri de apel / Gabriela Firea nu reușește să părăsească cu demnitate funcția de primar

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 21 octombrie 2020

Nicușor Dan anunță că foști și actuali consilieri PSD au formulat o mare parte dintre cele 52 de cereri de apel, după ce Tribunalul București a validat mandatul său de primar. Primarul ales al Capitalei insinuează că social-democrații ar mai avea nevoie de timp să „șteargă niște urme și să rezolve solicitările unor <<prieteni>>”.

Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că, deși încă este primarul în funcție al Capitalei, nu face nimic pentru a rezolva problemele imediate ale bucureștenilor, anume criza generată de pandemia de coronavirus, termoficarea și colapsul financiar.

Tribunalul București ar urma să rezolve contestațiile privind validarea mandatului lui Nicușor Dan, luni, 26 octombrie.

Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul financiar. În acest context, validarea de către Tribunal a mandatului meu de primar a fost contestată prin 52 (cincizeci și două) cereri de apel, formulate în majoritate de foști și actuali consilieri PSD. Dosarul celor 52 de apeluri are termen luni, la Curtea de Apel.

Urgența PSD nu este însă rezolvarea problemelor orașului, ci întârzierea preluării mandatului meu. Probabil că mai au nevoie de câteva zile în plus ca să șteargă niște urme și ca să rezolve solicitările unor „prieteni”.

În același timp, oamenii PSD – cei responsabili de dezastrul din termoficare – cer imperativ apă caldă și căldură în București, uitând că Firea e încă primar în funcție, iar responsabilitatea este încă a ei! Se dovedește acum că respectul Gabrielei Firea și al PSD București față de cetățenii Capitalei e zero. Pesediștii sunt deja ocupați cu campania electorală pentru alegerile parlamentare și înțeleg probabil să-și facă această campanie pedepsind bucureștenii și neglijându-și atribuțiile pe care le au, conform legii, până în ultima zi oficială de mandat.

Cât despre Gabriela Firea, vă amintiți cum, înaintea alegerilor, susținea categoric că nu se ține de scaunul de primar? După ce a arătat că nu știe să piardă, Gabriela Firea nu reușește nici să părăsească cu demnitate funcția de primar”, a precizat Nicușor Dan, pe Facebook.

Bucureștiul are mari probleme de rezolvat, cele mai urgente fiind criza coronavirusului, termoficarea și colapsul…

Publicată de Nicușor Dan pe Miercuri, 21 octombrie 2020

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW