Monday, November 29, 2021
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Trecem la măsuri concrete pentru un aer mai curat în București

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 13 noiembrie 2020

Nicușor Dan a anunțat agenda comună pe care Primăria Capitalei, alături de Ministerul Mediului, o propun pentru reducerea poluării și îmbunătățirea aerului în București. 

Primarul Capitalei a avut o întâlnire cu premierul Ludovic Orban și cu ministrul Mediului, Mircea Fechet.

PMB va intra în parteneriat cu Guvernul pentru amenajarea Parcului Natural Văcărești și a Lacului Morii ca spații verzi.

De asemenea, Primăria Capitalei va colabora cu Ministerul Mediului pentru a extinde rețeaua de monitorizare a calității aerului de la 8 la 85 de puncte, iar Garda de Mediu va fi ajutată de polițiștii din Poliția Locală pentru a depista și sancționa posibile încălcări ale legislației de mediu.

Va fi depus și un proiect pentru crearea unei rețele de stații de încărcare a vehiculelor electrice.

Azi, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, împreună cu premierul Ludovic Orban și ministrul Mircea Fechet, am discutat o agendă comună ambițioasă pentru reducerea poluării și îmbunătățirea calității aerului în București.

Pe scurt:

1. Municipalitatea bucureșteană va intra în parteneriat cu Guvernul pentru amenajarea Parcului Natural Văcărești și a Lacului Morii ca spații verzi în folosul bucureștenilor. Vom face acest lucru printr-un concurs de proiecte internațional, transparent.

2. Vom depune la Ministerul Mediului, în această lună, un proiect pentru crearea unei rețele de stații de încărcare a vehiculelor electrice în București. Transportul viitorului se va baza tot mai mult pe electricitate și vreau ca Bucureștiul să facă pasul spre acest viitor cât mai repede. Precedenta administrație a Capitalei nu s-a preocupat de așa ceva.

3. Vom colabora cu Ministerul Mediului în proiectul guvernamental care presupune extinderea rețelei de monitorizare a calității aerului din București de la 8 la 85 de puncte de măsurare a calității aerului. Pentru a lucra eficient în combaterea poluării aerului, avem nevoie de informații mai precise.

4. Vom combate mai sever încălcările de mediu din Capitală, iar pentru asta am decis să ofer un sprijin personalului insuficient al Gărzii de Mediu, care va fi suplimentat cu polițiști din Poliția Locală a Municipiului București. Vor fi realizate patrule mixte pentru a depista și sancționa încălcarea legislației de mediu – inclusiv în ceea ce privește deșeurile, problemă care nu va mai fi neglijată la Primăria Capitalei.

5. Am pus pe masă subiectul plantării Centurii Verzi a Bucureștiului, care va fi dezvoltat ulterior printr-o discuție separată care să includă partenerii din administrația locală a județului Ilfov.

Trecem de la mimarea preocupării pentru mediu în Primăria Capitalei la măsuri concrete pentru un aer mai curat în București

Azi, la Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor, împreună cu premierul Ludovic Orban și ministrul Mircea Fechet, am…

Publicată de Nicușor Dan pe Vineri, 13 noiembrie 2020

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW