Friday, January 21, 2022
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Toate acțiunile publice să fie legale, non-violente. Lipsa de civilizație ne costă pe toți și nu aduce nimic bun

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 30 martie 2021

Nicușor Dan a precizat că acțiunile publice ar trebui să fie legale, iar orice manifestare a libertății individuale trebuie să respecte și libertatea celorlalți. Primarul Capitalei îi îndeamnă pe bucureșteni să fie solidari și să îi protejeze pe ceilalți, în condițiile în care sunt înregistrate aproximativ 1.000 de cazuri zilnice de COVID-19.

În debutul ședinței de azi a CGMB(n.r. Consiliul General al Municipiului București), am vorbit despre nevoia solidarității bucureștenilor și românilor în această nouă perioadă complicată a epidemiei. În ultimele zile înregistrăm în mod constant circa 1.000 de cazuri zilnice de COVID-19 în Capitală, deci trebuie în continuare să ne autoprotejăm și să-i protejăm pe ceilalți, fiind conștienți de eforturile foarte mari ale medicilor și personalului medical pentru a trata și salva pacienții”, a precizat Nicușor Dan.

Primarul Capitalei susține că „greul va trece” prin vaccinare, în condițiile în care mulți bucureșteni și români capătă imunitate în fața COVID-19.

Înțeleg în același timp oboseala oamenilor în fața măsurilor de restricție, ca și nevoia lor de a-și exprima opiniile, inclusiv cele critice. Important este însă ca toate acțiunile publice să fie legale, non-violente, iar orice manifestare a libertății individuale trebuie să respecte și libertatea celorlalți. Este foarte grav că în urma protestelor de ieri au existat distrugeri care au afectat inclusiv patrimoniul STB. Lipsa de civilizație ne costă pe toți și nu aduce nimic bun în calitatea vieții nimănui”, a adăugat edilul.

CITEȘTE ȘI: Pagube de zeci de mii de euro în București, după protestele anti-restricții

Edilul a anunțat că, pe ordinea de zi a ședinței CGMB de marți, a fost aprobată propunerea de acordare a titlului de cetățean de onoare al municipiului București pentru Voicu Rădescu, creatorul Teatrului Lini de la Green Hours.

E o recunoaștere publică a eforturilor făcute timp de aproape 30 de ani de un om care a promovat și promovează valorile culturale în București”, a afirmat Dan.

În plus, Consiliul General a aprobat proiectul privind scutirea de la taxa auto pentru constructorii ce reabilitează rețeaua de termoficare a Capitalei și o serie de proiecte de hotărâre pentru colaborarea cu mai multe ONG-uri, în vederea derulării unor activități de asistență socială și de protejare a mediului, cu finanțare europeană.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW