Friday, February 23, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan susține că nu este oportună majorarea salariilor primarilor

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 28 septembrie 2022 Etichete:

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a susținut miercuri, 28 septembrie, că nu este oportună majorarea salariilor primarilor în acest moment, relatează Mediafax.

„Nu e oportună în acest moment (majorarea indemnizațiilor aleșilor – n.red.), cu o criză care ne așteaptă, majorarea salariilor tuturor primarilor din România, inclusiv a mea”, a declarat astăzi edilul, într-o conferință de presă.

Plenul Camerei Deputaților a adoptat, marți, ordonanța care prevede majorarea salariilor bugetarilor, inclusiv a aleșilor locali. S-au înregistrat 179 de voturi „pentru” și 76 de voturi „împotrivă”.

Proiectul de lege prevede majorarea indemnizaţiilor demnitarilor, eliminând majorarea pentru parlamentari dar păstrând majorarea salarială pentru primari, viceprimari, preşedinţii și vicepreședinții de consilii județene.

USR a anunțat că va ataca proiectul la Curtea Constituțională.

„Trebuie să înțelegem ce am votat azi, să ne uităm la cifre. 26% din angajați câștigă salariul minim pe economie, iar peste 70% câștigă sub 5.400 lei brut. Un salariat din administrația publică locală are o medie salarială de 6.338 de lei. Ați votat pentru voi și ai voștri, dar eu vă înțeleg, sincer, o parte dintre ei vă aduc voturile la fiecare alegere. USR va ataca la CCR această propunere”, a subliniat Alin Apostol, deputat USR.

CITEȘTE ȘI UPDATE Parlamentarii nu-și mai cresc salariile, dar mențin majorarea pentru aleșii locali

Foto: Main News

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW