Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Nicușor Dan susține că directorii din PMB propus alocarea a 25 de milioane de lei pentru noi statui în Bucureşti

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 22 ianuarie 2021

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, a dezvălui vineri, în cadrul unei declarații de presă, că directorii din Primăria Capitalei a propus prevederea în bugetul pe anul 2021 a sumei de 25 milioane lei pentru noi statui în București, ideea cu care edilul nu este de acord

Dan a susținut că a identificat noi soluții prin care să facă economii la buget, una dintre acestea fiind tăierea cheltuielilor cu chiriile pentru mai multe administrații din subordine și mutarea acestora în clădiri deținute de PMB.

„Stiţi că este o secvenţă, in filmul „Titanic”, în care vaporul se scufundă şi orchestra cântă. Am avut această imagine de mai multe ori în minte la discuţiile cu o parte din Executiv. Vă dau un singur exemplu, au venit cu propunerea de a cheltui 25 de milioane de lei pentru noi statui în Bucureşti. Avem, de asemenea, administraţii care plătesc, şi aici este un loc în care putem să tăiem din cheltuieli, avem administraţii care plătesc zeci de mii de euro pe chirii, timp în care AFI are spaţii, din care unele stau goale şi altele sunt închiriate pe nimica toată”, a declarat Nicușor Dan.

Primăria Capitalei înregistrează probleme extrem de grave din punct de vedere economic, înregistrând datorii curente de circa 2,5 miliarde lei. Totodată, PMB are conturile blocate, fiind în imposibilitatea de a face plăți pentru investiții.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW