Sunday, September 25, 2022
Jurnalism corect


Nicușor Dan susține că a identificat sute de nereguli în PUZ Sector 2

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 aprilie 2021

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, susține că a depistat sute de nereguli în Planul Urbanistic Zonal al Sectorului 2, pe care le va prezenta consilierilor generali, prefectului și Inspectoratului de Stat în Construcții. 

Pe de altă parte, edilul a afirmat că instanța căreia i-a cerut ajutor instituțional pentru a lămuri anumite chestiuni din hotărârile privind suspendarea PUZ-urilor, Curtea de Apel București, și-a declinat competența.

„Am primit câteva răspunsuri în care și-au declinat posibilitatea de a da o astfel de opinie juridică, în schimb am progresat foarte mult pe analiza de legalitate a PUZ-urilor de sector și vreau să vă spun că pentru PUZ-ul Sectorului 2 am găsit de ordinul sutelor de terenuri pentru care acesta PUZ este nelegal și voi prezenta această analiză consilierilor generali, Inspectoratului de stat în Construcții și prefectului, apoi o să vedem care este decizia pe care o să o ia”, a spus Nicușor Dan, vineri, la Digi24.

Context

Consiliul General a aprobat pe 26 februarie suspendarea pentru 12 luni a Planurilor Urbanistice Zonale în sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, ce permiteau betonarea a sute de hectare de spațiu verde.

În varianta inițială primarul Nicușor Dan și USR PLUS au susținut varianta suspendări PUZ-urilor pentru 2 ani, în vreme ce PNL propunea suspendarea pentru doar 3 luni.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW