Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan promite că va deschide anul viitor prima linie a trenului metropolitan

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 2 august 2022

O primă linie a trenului metropolitan, dorit de Nicușor Dan, ar putea fi deschisă anul viitor, cel puțin așa speră primarul general al Capitalei. Este vorba de linia Gara de Nord-Pipera-Gara Obor, pe care trenul ar urma să circule la intervale de 30 minute. 

Potrivit lui Nicușor Dan, în perioada următoare Primăria Capitalei va demara un studiu de fezabilitate pe baza căruia vor fi modernizate stațiile și peroanele.

„Există o linie care circulă azi, e vorba de Gara de Nord – Otopeni, putem să spunem că este primul tren metropolitan. Vrem să facem acelaşi lucru, asta este linia de Ploieşti care este modernizată, vrem să facem acelaşi lucru până la Periş, care este limita administrativă a judeţului Ilfov, până unde avem competenţă, în sensul că o să fie trenul la 30 minute. (…) S-a dat recent o ordonanţă de urgenţă pentru protocoalele pe care autorităţile locale pot să le facă cu Ministerul Transporturilor pentru astfel de trenuri metropolitane. Aşteptăm de la Guvern o hotărâre care probabil o să iasă până la sfârşitul lunii august cu normele metodologice pentru acest protocol. Există zone din Bucureşti în care liniile sunt modernizate. Lipsesc nişte peroane, inclusiv în zona Pipera şi modernizarea acestor staţii intermediare care există, dar nu sunt corespunzătoare. Ele ar putea funcţiona şi azi. Şi mai lipseşte acest parteneriat”, a declarat Nicuşor Dan, marţi la Digi 24, potrivit News.ro.

Întrebat despre termenul de punere în funcțiune a acestui tren, Nicușor Dan a menționat că acest lucru ar putea fi posibil până la finele anului viitor.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW