Saturday, February 4, 2023
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Primăria Capitalei are în continuare o problemă financiară serioasă

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 31 ianuarie 2022

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat luni, 31 ianuarie, după ședința Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de astăzi, mai multe decizii importante. Între altele, avansează procesul de obținere a autorizațiilor de securitate la incendiu pentru mai multe spitale, iar blocul social de pe Prelungirea Ghencea a fost trecut de la Compania Municipală Imobiliară în proprietatea Municipiului București.

Astfel, anunță edilul, compania municipială respectivă va fi închisă.

„Am aprobat în ședința de azi a CGMB mai multe hotărâri prin care avansăm în procesul obținerii autorizațiilor de securitate la incendiu în mai multe spitale bucureștene, prin actualizarea indicatorilor tehnico-economici pentru investițiile pe care municipalitatea le va face. E un efort important, am făcut deja o serie de investiții și urmează altele.

Am găsit soluția pentru a continua lucrările la blocul social de pe Prelungirea Ghencea, hotărând prin votul CGMB trecerea imobilului de la Compania Municipală Imobiliară în proprietatea Municipiului București, pentru a-l finanța de la bugetul local. În același timp, această companie municipală nu mai are obiect de activitate și o vom închide, scutind bugetul de o altă gaură neagră.

De asemenea, am aprobat încheierea unui protocol de asociere între Primăria Generală, Administrația Parcul Natural Văcărești și Primăria Sectorului 4 pentru a amenaja și dezvolta în comun acest parc natural aflat pe teritoriul sectorului 4”, a anunțat luni, 31 ianuarie, pe contul său de Facebook, Nicușor Dan.

Totodată, în CGMB a fost votată încheierea unui acord cadru pentru finanțarea obligațiunilor municipale în valoare de 555 milioane lei, scadente în această primăvară, pe 4 mai.

„Primăria trebuie să refinanțeze aceste obligațiuni și menționez aici că avem un bun potențial să ne împrumutăm de pe piață în perioada următoare și vreau să folosim noi împrumuturi pentru investițiile care dezvoltă Bucureștiul”, a punctat edilul.

Nicușor Dan a reamintit, în ședință, că Primăria Capitalei are în continuare o problemă financiară serioasă, generată de creșterea costurilor cu energia.

„Am cerut din nou autorităților centrale, în mod public, să ajute Bucureștiul prin subvenționarea parțială a creșterilor de preț și am cerut de asemenea consilierilor generali, din nou, să aibă în vedere o majorare rezonabilă a prețului gigacaloriei care urmează să fie plătit de către cetățeni. Nu putem duce tot bugetul PMB către subvenții; avem nevoie și de bani pentru investiții, pentru dezvoltare!”m conchide postarea din mediul online.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW