Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan, precizări după ce au fost suspendate PUZ-urile în 5 sectoare: Se va construi în continuare. Orice proiecte care se află în derulare continuă

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 1 martie 2021

Nicușor Dan a venit cu precizări în legătură cu decizia Consiliului General al Municipiului București (CGMB) de a suspenda Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) pentru Sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6. Primarul Capitalei susține că nu vor fi oprite construcțiile aflate în derulare și nici nu vor fi blocate proiecte noi de șantier.

Mai întâi, e fals că nu se va mai construi deloc în București. Se poate construi în continuare, dar pe baza Planului Urbanistic General, un document echilibrat (și care urmează să fie actualizat), ce ține cont atât de nevoia de spațiu verde, cât și de dezvoltarea urbană firească pentru o capitală europeană.

În al doilea rând, e fals că se opresc construcțiile în derulare sau că se sistează construcțiile deja aprobate. Orice proiecte care se află în derulare continuă, inclusiv cele pentru ridicarea de blocuri de locuințe, astfel încât cei care au plătit deja avansuri pentru achiziția de apartamente nu vor pierde banii”, a explicat primarul Capitalei, pe Facebook.

Nicușor Dan a precizat că hotărârea CGMB de suspendare a celor 5 PUZ-uri operează începând cu data de 1 martie 2021 pentru o perioadă de 12 luni.

CITEȘTE ȘI: VIDEO Nicușor Dan, după ce Consiliul General a suspendat PUZ-urile în 5 sectoare: Orașul are nevoie de dezvoltare, însă trebuie făcută pentru cetățean

Context

Consiliul General a aprobat vineri, într-o ședință extrem de tensionată, suspendarea pentru 12 luni a Planurilor Urbanistice Zonale în sectoarele 2, 3, 4, 5 și 6, ce permiteau betonarea a sute de hectare de spațiu verde.

„E adevărat că teoria dreptului administrativ spune că perioada de suspendare unui act administrativ trebuie să fie proporțională. Noi avem o situație excepțională. Noi avem niște acte normative care acoperă 80% din București. Noi avem o puternică suspiciune de nelegalitate. Termenul de 1 an este absolut proporțional cu complexitatea unor documentații de urbanism care reglementează 80% din dezvoltarea urbană a Bucureștiului. În această săptămână am avut mai multe întâlniri. Mi se pare nerezonabil să veniți (n.r. – PNL) cu un astfel de argument, care a fost discutat. Este o decizie de oportunitate, pe care vă rog să o luați în considerare”, a afirmat primarul Nicușor Dan, în cadrul ședinței Consiliului General.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *