Friday, May 7, 2021
Jurnalism corect


Nicușor Dan: PMB renunță la dosarele împotriva presei și opozanților / Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice, solicitând daune morale de câte 100.000 de euro

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 11 ianuarie 2021

Nicușor Dan a anunțat că Primăria Capitalei a renunțat la dosarele pornite în ultimii ani împotriva presei și a opozanților, ce se află pe rolul instanței. Primarul general arată că Gabriela Firea a cerut daune morale de câte 100.000 de euro celor ce au „îndrăznit să o critice”. 

Am decis ca Primăria Generală să renunțe la dosarele pornite de fosta administrație împotriva presei și opozanților și care se află în prezent pe rolul instanței. Listele cu aceste dosare pot fi consultate mai jos și sunt sugestive pentru modul în care fostul Primar al Capitalei a înțeles misiunea funcției sale. Gabriela Firea i-a dat în judecată pe cei care au îndrăznit să o critice în timp și a solicitat plata de daune morale de câte 100.000 de euro fiecăruia”, a anunțat Nicușor Dan, pe Facebook.

Primarul Capitalei consideră că este „inacceptabil” ca cineva să se folosească de o instituție publică pentru a-i intimida pe cei ce exprimă un alt punct de vedere.

Consider că este inacceptabil să te folosești de o instituție publică pentru imaginea ta și, mai grav, pentru a-i intimida pe cei care exprimă un alt punct de vedere. Îmi doresc să schimbăm această atitudine și acest mod de a lucra cu cetățenii. Libertatea de exprimare este un atribut al unei democrații sănătoase. Ea trebuie încurajată, nu intimidată. Iar Noul București pe care îl promovez înseamnă transparență și parteneriat onest cu toți cetățenii Bucureștiului”, a adăugat Nicușor Dan.

În acest moment, PMB va renunța la procesele intentate împotriva lui Robert Turcescu, Octavian Berceanu, Laurențiu Sirbu, Oana Costea, Adevărul, Libertatea, Cătălin Deaconescu, Gigel Știrbu, Irina Zamfirescu, Ana Poenariu și Roxana Jipa.

Sunt alte 3 procese la care vom renunța când vor fi motivate hotărârile judecătorești din prima instanță, pe care nu le vom ataca, cu: Curentul, Alexandru Panait, Iulia Nueleanu, Vlad Alexandrescu, Libertatea, Cătălin Tolontan.

Mai sunt 5 procese deja pierdute definitiv de primărie, cu: Ziarul Național, Andrei Coman, Gabriela Stanciu, Cristian Bușoi, BMC Truck Bus, Cătălin Tolontan, Violeta Alexandru”, a precizat primarul Capitalei.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW