Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Până la sfârşitul lunii decembrie, va fi compensată datoria de 400 milioane de lei către ELCEN

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 28 noiembrie 2020

Întreaga datorie a Termoenergetica, distribuitorul de energie termică din București, către ELCEN, în cuantum de 400 milioane de lei, va fi compensată până la finalul lunii decembrie a acestui an, a anunțat sâmbătă primarul Nicușor Dan.

„Până la sfârşitul lunii decembrie vom compensa acea datorie de 400 milioane de lei pe care Primăria Capitalei o are către RADET şi Termoenergetica şi pe care RADET şi Termoenergetica o au către ELCEN. Compensând această datorie, ELCEN îşi plăteşte către ANAF datoria principală şi beneficiază de acea scutire de penalităţi şi iese din insolvenţă, astfel încât de la anul să poată atât Termoenergetica şi Primăria Capitalei împreună, cât şi ELCEN să acceseze fonduri europene”, a declarat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă susţinută la Ministerul Finanţelor Publice alături de ministrul Florin Cîţu, citat de Agerpres.

Context

Compensarea datoriei către ELCEN este necesară pentru ieșirea din insolvență a Termoenergetica, astfel încât compania municipală să reușească atragerea de fonduri europene pentru înlocuirea conductelor de termoficare.

Cu toate că este înființată în anul 2019, Termoenergetica a intrat insolvență după ce Primăria Capitalei, condusă la vremea respectivă de Gabriela Firea, nu a achitat subvenția pentru agentul termic.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More to that Topic: mainnews.ro/nicusor-dan-pana-la-sfarsitul-lunii-decembrie-va-fi-compensata-datoria-de-400-milioane-de-lei-catre-elcen/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *