Thursday, March 4, 2021
Jurnalism corect


Nicușor Dan o acuză pe Gabriela Firea că a băgat Bucureștiul în faliment

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 4 august 2020 Etichete: , , , , ,

Candidatul comun al PNL și USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a acuzat-o pe Gabriela Firea, actualul primar general, că a dus la faliment orașul, creând datorii de peste 3 miliarde de lei în cei patru ani de mandat.  

„Primăria Capitalei este în faliment. După ce a dus traficul într-un blocaj complet PSD-Firea a dus și economia într-un blocaj complet. Te întrebi, cum e posibil ca o Primărie cu un buget de aproape un miliard de euro să intre în faliment? Cum e posibil ca o primărie care primește de la buget de patru cinci ori mai mult decât alte orașe să intre în faliment? O astfel de primărie intră în faliment când primarul ei este un pericol public. Primarul a fost depășit de anvergura funcției pe care a avut-o. Dar în momentul când duci orașul în faliment te ascunzi în gaură de șarpe de rușinea asta, nu vrei să mai iei un mandat la primărie, nu visezi să fii președintele PSD, să fii președintele României,” a declarat Nicușor Dan, marți dimineața, într-o conferință de presă desfășurată în fața sediului Primăriei Capitalei.

Nicușor Dan susține că datoria pe care Primăria Capitalei o are de achitat afaceristului Costică Constanda nu ar reprezenta motivul principal pentru situația economică dezastruoasă în care se află municipalitatea.

„Ca de obicei dă vina pe alții. Încearcă să spună că afacerea Constanda este cauza acestui faliment. Nu este adevărat. Primăria Capitalei este în faliment de multă vreme. Oricând ANAF-ul ar fi putut să-i închidă conturile, oricând ANAF-ul putea cere insolvența STB-ului, oricând ELCEN-ul ar fi putut cere insolvența Termoenergetica. La sfârșitul lui 2019 datoriile curente ale Primăriei Capitalei erau de 1,5 miliarde de lei datorii comerciale și 1,5 miliarde de lei datorii către stat. La momentul acesta, fără să am informația oficială, datoria curentă la sfârșit de iunie este de 3,7 miliarde lei. Asta înseamnă că primarul PSD-Firea a cheltuit în patru ani bugetul pe cinci ani. Datoria curentă este bugetul pe anul următor, pe care l-a îndatorat,” a adăugat Nicușor Dan.

Consiliul General se reunește marți la ora 15:00 pentru a aproba acordarea unei suprafețe de teren din Satul Francez lui Constică Constanda în schimbul stingerii unei părți din datoria de 115 milioane de pe care o are Primăria Capitalei față de omul de afaceri.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW