Friday, May 3, 2024
Jurnalism corect


Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan: Nu m-a întrebat nimeni de protestul fermierilor

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 12 ianuarie 2024 Etichete: ,

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat că nu a fost informat sau consultat cu privire la protestul fermierilor și al transportatorilor. Aceștia se află blocati în afara Bucureștiului și încearcă să ajungă în fața Guvernului.

Primarul Capitalei afirmă că fermierii au dreptul de a protesta și declară că: „Nu m-a consultat nimeni în legătură cu protestul fermierilor. Eu am autorizat absolut toate protestele, chiar și pe cele împotriva mea. Dar acum, nu m-a întrebat nimeni. Nici măcar prefectul nu m-a contactat. Probabil că în Piața Victoriei sunt garduri puse de Jandarmerie mai mult pentru protecție. Așa este protocolul. Dar, în opinia mea este un drept al lor să protesteze”.

Potrivit Digi24, prefectul Capitalei, Rareş Hopincă, a explicat că dreptul de a protesta este reglementat de Constituţie și este susținut de statul român, însă a accentuat importanța respectării legilor. A evidențiat că obținerea unei autorizații este necesară, iar în acest sens, trebuie depusă o cerere la Primăria Capitalei.

„Dacă nu se suprapune cu alte proteste sau alte evenimente, va fi acordată (autorizaţia – n.r.), pentru că respectăm drepturile oricărei persoane din această ţară să protesteze, dar trebuie să ne asigurăm în acelaşi timp că locuitorii municipiului Bucureşti sunt în siguranţă şi că inclusiv persoanele care protestează sunt în siguranţă”, a adăugat prefectul Capitalei.

Participanții la protest au ajuns la marginea Bucureștiului, după ce au trecut de barajul poliției la intersecția dintre Centura și drumul către Chiajna. Protestatarii au intrat în localitate, iar poliția încearcă din nou să-i oprească din drum.

 

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW