Saturday, February 24, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Nu accept risipă prin prețuri umflate sau achiziții nejustificate. Cu banii publici trebuie să fim strânși la pungă

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 21 ianuarie 2021

Nicușor Dan susține că nu acceptă risipa prin prețuri umflate sau achiziții nejustificate în construcția bugetului PMB pentru anul 2021. Primarul Capitalei a participat la cea de-a doua rundă de dezbateri pe tema bugetului, discuție la care au participat reprezentații direcțiilor din Primărie, consilieri municipali, dar și ONG-uri.

Temele discutate joi în cadrul dezbaterilor pe tema bugetului pe anul 2021 au fost cheltuielile și investițiile pentru sănătate, asistență socială, consolidare anti-seismică, sport și agrement.

Au fost întrebări directe și, uneori, schimburi de replici mai tăioase, fiindcă banii publici trebuie cheltuiți corect. N-am de gând să accept risipă prin prețuri umflate sau achiziții nejustificate. Toți oamenii cu atribuții de conducere în Primăria Capitalei și în instituțiile subordonate trebuie să înțeleagă că epoca risipei s-a terminat, iar managementul înseamnă responsabilitate. Fiecare poate cheltui cu larghețe din banii personali, dar cu banii publici trebuie să fim strânși la pungă”, a scris primarul Capitalei, pe Facebook.

Primarul Capitalei a intrat, în timpul ședinței, într-o dispută cu directorul economic al Administrației Lacuri Parcuri și Agrement București (ALPAB), Răzvan Nițu. Acesta afirmase că prețul unei bănci ar fi de 5.000 de lei, iar parcurile din București ar avea nevoie de 3.000 de bănci.

Nicușor Dan l-ar fi întrebat „Vă bateți joc de noi?”, iar apoi l-a invitat să părăsească ședința, potrivit News.ro.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW