Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan, întrebat când se va relua circulația pe Podul Grant: S-au luat probe din structura de rezistență. Răspunsul urmează să vină vineri

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 24 octombrie 2023 Etichete: ,

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat marți, 24 octombrie, că rezultatele testelor de rezistență a Podului Grant, închis parțial până până în luna martie a anului viitor, vor fi gata vineri, iar în funcție de aceste rezultate se va decide soluția tehnică pentru consolidarea podului. 

Așa cum anunțaseră încă de acum câteva săptămâni reprezentanții Primăriei Capitalei, pasul care leagă Sectorul 6 de Sectorul 1 a intrat în reabilitare, astfel că circulația pe sensul dinspre Crângași către strada Turda a fost oprită. În același timp, pe linia 41, pe Podul Grant, tramvaiele circulă pe un singur fir, alternativ, astfel că a fost redusă capacitatea de transport.

„Ce pot să vă spun este că suntem aproape gata cu decopertarea stratului de asfalt și cu luare tuturor materialelor până la structura de beton pe liniile de tramvai. Deja în zonele în care s-a decopertat s-au luat probe din structura de rezistență a podului care au fost trimise la laborator. Răspunsul urmează să vină vineri. Răspunsul ne va spune care va fi metoda de intervenție pentru structură, dacă trebuie să supra-betonăm sau dacă e suficient să folosim structura de beton care există deja prin infiltrații de materiale”, a spus edilul.

Întrebat de Main News de ce lucrările nu au început pe perioada verii, când traficul era mai redus, Nicușor Dan a explicat că în timpul verii s-au desfășurat lucrări la urcările și coborârile de pe Podul Grant, în conformitate cu recomandarea CFR-ului care a precizat că intervalul de noapte din acea perioadă era prea scurt pentru a lucra deasupra firelor de tensiune.

„Noi am lucrat peste vară, dar am lucrat la acele urcări și coborâri de pe pod, pentru că am avut discuția cu CFR-ul, care ne-a spus că, peste vară, intervalul de noapte, în acele câteva săptămâni, în care trebuie să oprim curentul electric pentru a se lucra deasupra firelor de tensiune e prea scurt, și atunci e ineficient. Atunci am ales să facem peste vară lucrările la urcări coborâri de pe pod, și acum să facem lucrările la podul propriu-zis”, a răspuns Nicușor Dan.

Foto: Inquam Photos / Cosmin Enache

Comentarii