Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan îi ia apărarea lui Ludovic Orban: Are trei mari merite

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 ianuarie 2021

Confruntat cu critici dure din interiorul propriului partid, președintele PNL, Ludovic Orban, primește sprijin din partea lui Nicușor Dan. Primarul Capitalei a afirmat luni că liderul liberalilor are trei mari merite: stabilizarea PNL, debarcarea guvernului Dăncilă și formarea alianței care l-a ajutat pe Dan să ajungă edil general.

„Este o dezbatere internă pe care PNL o are. În opinia mea, Ludovic Orban are două sau trei mari merite. Unul că a stabilizat partidul ăsta în 2017, când era într-un oarecare dezechilibru, doi că a reuşit să încheie Guvernul Dăncilă, că a reuşit să dea jos Guvernul Dăncilă – ne gândim cum ar fi fost România în criză sanitară cu Guvern PSD –  şi trei – că a contribuit decisiv ca Bucureştiul să aibă un primar de dreapta. Acestea sunt meritele pe care Ludovic Orban le are. Am un mare respect pentru el”, a afirmat Nicuşor Dan, la Digi 24, citat de News.ro.

După rezultatul sub așteptări la alegerile parlamentare și negocierile pentru formarea guvernului, Ludovic Orban a devenit din ce în ce mai contestat în interiorul PNL. Primul nume important care l-a criticat public pe Orban a fost Cătălin Predoiu, fost ministru al justiției, care l-a acuzat pe liderul liberalilor că a făcut concesii prea mari la negocieri pentru a obține funcția de președinte al Camerei Deputaților. De asemenea, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan i-a reproșat public lui Orban că a luat decizii fără a se consulta cu ceilalți lideri.

CITEȘTE ȘI: Miza războiului din interiorul celui mai puternic partid din România / Taberele din PNL și jocurile de culise 

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW