Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Gabrielei Firea ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul ăsta. O să fac o analiză juridică a fiecăruia dintre PUZ-uri

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 14 martie 2021

Nicușor Dan anunță că în două luni va publica o analiză juridică a fiecăruia dintre Planurile Urbanistice Zonale (PUZ) ce au fost suspendate de Consiliul General al Municipiului București(CGMB). Primarul Capitalei susține că funcționarii care au eliberat autorizații și PUZ-uri „ilegale” o să părăsească instituția.

Undeva peste o lună şi jumătate-două o să vedeţi, o să ies în faţa dumneavoastră şi, bineînţeles, a Consiliului General, care a suspendat aceste PUZ-uri, şi o să fac o analiză juridică a fiecăruia dintre  PUZ-urile de sector. În ele este apogeul golăniei care a dominat urbanismul din Bucureşti, sunt sute de hectare, în condiţiile în care noi avem probleme uriaşe, severe cu aerul din Bucureşti, cu poluarea, sute de hectare din spaţii verzi deveneau construibile,  se construiau blocuri între blocuri, blocuri între case dar, mai mult de atât, se anulau şanse de dezvoltare, pentru că Bucureştiul are câteva şanse de dezvoltare, şansă de dezvoltare este metroul de suprafaţă sau trenul de suprafaţă pe infrastructura CFR, aşa cum vedem peste tot în lume”, a declarat Nicuşor Dan duminică, la Prima TV.

În Direcția de Urbanism din Primăria Capitalei există angajați care ar fi eliberat ilegal autorizații și PUZ-uri, iar aceștia vor fi concediați, a precizat primarul Capitalei.

Există funcţionari care au colaborat cu această reţea de influenţă dintotdeauna şi pe care nu trebuie foarte mult ca să-i dai afară, trebuie doar să vezi că au emis nişte autorizaţii ilegale în mod sistematic. Evident, primarul şi arhitectul şef care au condus această structură au fost complici şi cu ei, şi cu cei care au venit la ei”, a afirmat Nicuşor Dan.

Nicușor Dan susține că anumiți investitori imobiliari au câștigat, de-a lungul timpului, sute de mii și chiar milioane de euro, prin eliberarea de autorizații de construire pentru suprafețe mai mari decât prevede legea.

Sunt convins că există foarte mulţi oameni care, prin aceste PUZ-uri de sector, au obţinut un folos necuvenit”, acuză edilul.

Edilul a răspuns și acuzațiilor lansate de Gabriela Firea, care a afirmat că prim suspendarea PUZ-urilor se blochează dezvoltarea Bucureștiului.

Ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul ăsta”, a spus Dan.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW