Monday, May 17, 2021
Jurnalism corect


Nicușor Dan, după întâlnirea cu Lucian Bode, ministrul Transporturilor: Cred că este începutul unei frumoase prietenii

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 octombrie 2020 Etichete: , , , ,

Nicușor Dan a avut o întâlnire cu ministrul Transporturilor, Lucian Bode, și cu premierul României, Ludovic Orban. Primarul ales al Capitalei a dat asigurări privind relația dintre Primăria Municipiului București și Ministerul Transporturilor, spunând că PMB nu va mai bloca proiectele inițiate de Minister.

Nicușor Dan a anunțat care sunt obiectivele, din punct de vedere al infrastructurii, pentru următorii patru ani.

Ştiţi că este o replică celebră în Casablanca: Cred că este începutul unei frumoase prietenii. Bucureştiul este obligat să colaboreze cu Ministerul Transporturilor pentru că multe din lucrurile pe care trebuie să le facem în ceea ce priveşte mobilitatea în Bucureşti ţin de colaborarea cu acest minister, trebuie să luăm presiunea pe trafic pe Bucureşti şi, ca să luăm presiunea pe trafic trebuie să avem o consolidare a transportului public şi aici vorbim de metrou şi de metrou de suprafaţă, trebuie să avem marile parcări la intrarea în oraş, din nou pentru a lua presiunea de pe trafic, trebuie să avem Şoseaua de Centură, trebuie să avem autostrada de centură”, a declarat Nicușor Dan, la finalul întâlnirii cu Lucian Bode și Ludovic Orban.

Primarul ales al Capitalei a explicat care sunt investițiile pe care Ministerul Transporturilor s-a angajat să le facă în timpul mandatului său.

Am vorbit azi cu toţii împreună şi de investiţiile pe care Ministerul Transporturilor urmează să le facă pentru Bucureşti şi de investiţiile pe care urmează să le facă imediata apropiere a Bucureştiului, cu implicare pe Bucureşti. Am vorbit de stadiul realizării Şoselei de Centură, de stadiul realizării proiectării şi realizării Autostrăzii de Centură, de ce trebuie să facem pe infrastructura CFR unde trebuie modernizat, unde trebuie electrificat, sunt lucruri foarte tehnice pe care echipele de specialişti le vor dezvolta în continuare. Am vorbit de extinderea metroului, am vorbit de metroul de suprafaţă, deci de toate acele elemente de transport care să ajute la mobilitate în Bucureşti pentru ca peste patru ani bucureştenii să circule mult mai bine”, a afirmat primarul ales al Capitalei.

În plus, acesta dă asigurări privind relația dintre PMB și Ministerul Transporturilor, spunând că Primăria Capitalei va colabora cu Ministerul pe durata mandatului său.

Nu se va mai întâmpla ca Primăria Capitalei să fie un obstacol pentru Ministerul Transporturilor. Nu e posibil ca Ministerul Transporturilor, în reabilitarea Gării de Nord, să fie blocat un an de Primăria Capitalei pentru un certificat de urbanism şi lucrul ăsta nu se va mai întâmpla. Nu e posibil ca conexiunea între metroul din Drumul Taberei şi tramvai să fie blocată de Primăria Capitalei şi lucrul acesta nu se va mai întâmpla în relaţia dintre noi. Am trăit toţi aceşti ultimi ani într-o necolaborare între Primăria Capitalei şi Ministerul Transporturilor, fiecare dintre ei şi-au făcut studiile proprii, fără să le conecteze. Nu e posibil să faci această chestiune, studii de fezabilitate pe care Ministerul Transporturilor şi Primăria Capitalei le fac pentru transportul public, pentru metrou, pentru metroul de suprafaţă, pentru extinderea infrastructurii rutiere trebuie să fie conectate pentru că transportul public trebuie să fie conectat”, a explicat Nicuşor Dan.

Sursă foto: Inquam Photos / George Călin

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW