Friday, June 25, 2021
Jurnalism corect


Nicușor Dan, după ce proiectul de buget a fost respins: Aștept de la USR PLUS propria variantă. Mă așez la masă, excluzând orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 28 aprilie 2021

După ce Consiliul General a respins proiectul de buget pentru anul 2021, Nicușor Dan i-a invitat pe consilierii USR PLUS, care au votat împotrivă, să prezinte o variantă proprie pe baza căreia să fie purtate discuții.

În același timp, primarul general a lăsat să se înțeleagă că nu va fi de acord să negocieze oferirea dreptului de semnătură către viceprimarul USR PLUS Horia Tomescu în schimbul susținerii bugetului de către consilierii formațiunii.

„Azi, în ședința Consiliului General, bugetul Primăriei Municipiului București pentru 2021 nu a obținut numărul de voturi necesare. Sunt total nemulțumit că începerea investițiilor și plata datoriilor riscă să întârzie, iar asta din motive greu de înțeles pentru oricine. Eu am propus un buget, care a fost dezbătut timp de șase săptămâni cu partenerii din grupurile PNL, PMP și USR PLUS și aveam toate motivele să cred că lucrurile merg în direcția bună. Acum însă, consilierii generali USR PLUS au decis să nu mai susțină bugetul, el obținând doar voturile PNL și PMP în ședința de azi. Având în vedere această situație, aștept de la USR PLUS propria variantă de buget, care să respecte pe deplin obiectivele de investiții deja discutate, viziunea de dezvoltare pe care o susținem împreună și dorințele bucureștenilor și, în același timp, să nu arunce Primăria Capitalei în incapacitate de plată. Fac un apel la înțelepciune și echilibru și am toată deschiderea să mă așez din nou la masă ca să rediscutăm bugetul, excluzând însă orice condiționalități care nu au legătură cu bugetul. Bucureștenii nu trebuie să pătimească în continuare din cauza unor ambiții nerezonabile”, a afirmat Nicușor Dan.

CITEȘTE ȘI: Ana Ciceală, consilier general USR PLUS, despre bugetul propus de Nicușor Dan: Sunt mulțumită cu răspunsurile legate de venituri

Context

Consiliul General a respins, miercuri, proiectul de buget pentru anul 2021 propus de primarul Nicușor Dan. Așa cum au anunțat înaintea ședinței, consilierii USR PLUS nu au susținut proiectul, fiind nemulțumiți că viceprimarul Horia Tomescu nu a primit drept de semnătură în privința gestionării sistemului de sănătate. În plus, aceștia susțin că veniturile prognozate în propunerea de buget sunt supraestimate și acuză faptul că nu au fost consultați.

În proiectul de bugetului general centralizat, ce cuprinde fondurile europene și veniturile companiilor din subordine, venituri totale sunt prognozate la 9,59 miliarde de lei iar cheltuieli la 9,64 miliarde de lei. Bugetul local propus este de 6,9 miliarde de lei, din care veniturile sunt de 5,4 miliarde de lei.

Proiectul de buget poate fi consultat aici

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW