Friday, August 12, 2022
Jurnalism corect


Nicușor Dan, despre cazul Constanda: Vom sesiza instituțiile abilitate

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 13 august 2020 Etichete: , ,

Candidatul susţinut de PNL şi USR PLUS la Primăria Capitalei, Nicușor Dan, a declarat joi că, imediat după alegerile locale, instituţiile statului vor fi sesizate în cazul Constanda şi Parcul Bordei.

„Urmează o şedinţă de Consiliu General în care primarul PSD şi echipa PSD vor să dea ultimele tunuri din acest mandat. Vreau să avertizez şi primarul PSD, şi echipa PSD că lucrurile nu o să rămână aşa, că imediat după alegeri o să facem o cercetare a ce s-a întâmplat şi vom sesiza instituţiile abilitate în special pe chestiunea Constanda şi pe chestiunea Parcului Bordei”, a anunţat Nicuşor Dan într-o conferinţă de presă susţinută în faţa Primăriei Capitalei, citat de AGERPRES.

Nicușor Dan a reiterat că Primăria Capitalei era în faliment înainte să apară cazul Constanda şi a arătat că datoria în acest caz este undeva la 10-12% din datoria generală.

De asemenea, acesta a solicitat mai multe informaţii primarului Capitalei, Gabriela Firea, arătând că fără aceste răspunsuri ar fi „absurd” ca proiectul de hotărâre privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez să fie votat de către consilierii PNL şi USR PLUS.

„Legat de cazul Constanda, somez primarul PSD să vină azi în faţa consilierilor generali şi a bucureştenilor şi să răspundă la trei întrebări: unu – care este datoria curentă a Primăriei Capitalei, datoria totală şi datoria defalcată, către cine sunt aceste datorii?; doi: care a fost înţelegerea cu Constanda în baza căreia i-a virat deja în conturi 17 milioane de euro?; şi trei: care este înţelegerea cu Constanda în baza căreia vine azi şi ne garantează că deşi terenul are o valoare – spune primăria – de 40 de milioane mai departe pentru datoria restantă de 60 de milioane de euro Constanda nu va ţine în continuare blocate conturile Primăriei Capitalei? În afara acestor informaţii ar fi absurd ca consilierii PNL şi USR-PLUS să voteze acest proiect de hotărâre”, a spus Nicuşor Dan.

Politicianul a atras atenţia şi asupra altor proiecte aflate pe ordinea de zi a Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

Astfel, Nicuşor Dan a susţinut că prin Planul Urbanistic Zonal al sectorului 2 dispar zeci de hectare de spaţiu verde.

„E ilegal să dispară spaţiile verzi. Dispar spaţiile verzi de pe malurile lacurilor”, a adăugat Dan. construibil.

De asemenea, Nicușor Dan a declarat că prin Planul Urbanistic Zonal sectorului 6 dispar zeci de hectare de spaţiu verde.

Candidatul la Primăria Capitalei a mai susţinut că pe spaţiul verde de la Răzoare se prevede construirea de blocuri de 30 de etaje şi amplasarea parcărilor în afara ansamblurilor rezidenţiale.

Consilierii municipali se vor întruni joi, de la ora 11,00, în cadrul unei şedinţe pe a cărei ordine de zi figurează 53 de proiecte de hotărâre, printre care şi cel privind darea în plată a unei părţi din Satul Francez.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW