Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan, despre avaria la CET Sud: Este în curs să fie remediată

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 11 decembrie 2020

Problema apărută la CET Sud din cauza căreia apa caldă și căldura au fost distribuite sub parametri normali este în curs să fie remediată, a dat asigurări vineri primarul general, Nicușor Dan.

„În această săptămână, începând de sâmbătă dimineaţă, când s-a simţit efectul avariei de la CET Sud, şi până acum, a fost o situaţie excepţională în Bucureşti. Această situaţie excepţională este în curs de a fi remediată, în sensul că CET Sud a început prin a da căldură la 50 de grade, a ajuns la 75 de grade în momentul acesta şi sperăm, în câteva zile, să ajungem la 85”, a arătat Nicuşor Dan în cadrul unei declaraţii de presă susţinute al sediul Guvernului, citat de Agerpres.

Edilul a explicat că prin închirierea de către Elcen a unor capacităţi modulare de producţie a energiei termice, montate în diverse zone ale Capitalei pentru a suplini pierderile uriaşe din reţeaua de termoficare, poate fi evitată producerea de întreruperi.

„În momentul de faţă, în situaţia în care ai un întreg sistem de producţie care funcţionează la parametri maximi, poţi să ai avarii, cum au avut la CET Sud. Dacă o să reuşim să aducem acele capacităţi suplimentare mobile de producţie, vom diminua foarte mult acest risc. Am avut o săptămână excepţională. Eu sper să nu mai avem alte incidente la fel de mari. Facem tot ce putem ca să eliminăm acest risc şi sperăm să ne ducem măcar la nivelul iernii trecute”, a subliniat Nicuşor Dan.

CET-urile din București sunt deținute de Electrocentrale București (Elcen), companie aflată în subordinea Ministerului Economiei.

CITEȘTE ȘI: Premierul interimar Nicolae Ciucă a anunțat alocarea de fonduri pentru reparații de urgență la rețeaua de termoficare din București

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW