Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Nicuşor Dan critică Primăria Capitalei pentru proiectul de testare în masă a bucureștenilor: O risipă inutilă de bani / Testele au o rată de eroare foarte mare

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 2 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Nicuşor Dan, candidat la Primăria Municipiului Bucureşti, critică Primăria Capitalei pentru că a demarat proiectul de testare în masă a bucureștenilor după ce vârful epidemiei a trecut și spune că este “o risipă inutilă de bani”. Mai mult, Nicușor Dan spune că testele care sunt folosite în acest program au o rată de eroare foarte mare.

Dacă aş fi fost primar, aş fi avut grijă să existe suficient de multe teste în momentul în care epidemia începea să se propage în Bucureşti şi cu aceste teste nu aş fi testat la întâmplare, ci doar persoane din zone de risc şi oameni pe care existau suspiciuni. Ce se întâmplă acum, după ce vârful a trecut, este o risipă inutilă de bani”, a spus Nicuşor Dan, la Digi24.

Nicușor Dan spune că testele folosite pentru testarea în masă a bucureştenilor au o rată foarte mare de eroare întrucât acestea au fost achiziționate în luna martie.

„Ce se întâmplă în Bucureşti este că se face cu o primă generaţie de teste cumpărate în luna martie şi care dau o rată de eroare foarte mare, deci ăştia sunt nişte bani aruncaţi. Al doilea tip de testare care se întâmplă în momentul ăsta în Bucureşti este o testare primul venit, primul servit, hai să văd dacă ai coronavirus. Sunt pur şi simplu două milioane de lei aruncaţi, pentru că atâta timp cât nu ai o eşantionare evident că 99% din oamenii care se duc acolo nu vor fi infectaţi şi rezultatul este zero”, a declarat Nicuşor Dan.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW