Wednesday, April 24, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan, atac dur la adresa PSD: Este un continuator al statului comunist

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 25 noiembrie 2023

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a lansat sâmbătă un atac dur la adresa Partidului Social Democrat, pe care îl acuză de tendințe totalitariste. 

Nicușor Dan acuzat partidul condus de Marcel Ciolacu că încearcă să controleze mediul de afaceri și ONG-urile, dar și de modul în care comunică cu cetățenii.

„De 30 de ani singura temă pe care noi o avem e să fie sau să nu fie PSD. Ne învârtim în jurul acestei probleme. Ce este PSD? Este un continuator al statului comunist care nu acceptă ca altcineva să aibă o opinie, care ar vrea să controleze mediul de afaceri, care ar vrea să controleze ONG-urile, care trăieşte într-un mod de comunicare în care una scriem şi una decidem noi în spate dintr-o mimare a statului democratic în care deciziile se iau în altă parte decât în locurile, în administraţia în care are trebui să fie luate şi care a făcut ca 5 milioane de oameni să prefere să trăiască în afara României şi foarte mulţi dintre ei nu pentru că nu ar fi avut mijloacele materiale să trăiască în România, ci pentru că pur şi simplu nu au mai suportat nedreptatea pentru ei şi pentru copiii lor”, a declarat, sâmbătă, Nicuşor Dan, în cadrul evenimentului „Renew Europe” despre viitorul României europene, organizat de REPER.

Nicușor Dan nu a acceptat invitația a de intra în PNL

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, nu a acceptat propunerea venită din partea președintelui PNL, Nicolae Ciucă, de a fi candidatul acestui partid la alegerile locale de anul viitor. Edilul insistă că unica variantă pentru ca municipiul București să nu ajungă din nou să fie condus de un social-democrat ar fi ca PNL și USR să susțină același candidat.

În acest moment, ales din postura de independent, Nicușor Dan beneficiază în Consiliul General de sprijinul unei coaliții formate din USR, PNL și PMP.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW