Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Bucureștiul este una dintre cele mai sigure capitale din lume

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 septembrie 2022 Etichete: , ,

Bucureștiul este una dintre cele mai sigure capitale din lume, iar cazurile de infracționalitate gravă, cum a fost cel al bărbatului care a tăiat femei în timp ce mergea pe trotinetă, reprezintă incidente izolate, a subliniat duminică, 11 septembrie, primarul general, Nicușor Dan, într-o intervenție la Digi 24

Chestionat în legătură cu fenomenul infracțional înregistrat în București, fiind invocat cazul bărbatului de pe trotinetă care rănit femei cu un bisturiu în plin centrul orașului, Nicușor Dan a dat asigurări Bucureștiul este una dintre cele mai sigure capitale din lume.

„Este un lucru care nu este în atribuția noastră, a Primăriei Municipiului București, dar astfel de incidente se petrec peste tot în lume, iar în București sunt izolate”, a afirmat primarul general al Capitalei.

Nicușor Dan, confirmat de cifre

Potrivit unui clasament al ratei criminalității realizat de portalul Numbeo pe baza unor chestionare, municipiul București se situează bine la acest capitol, înregistrând o rată de 27,99 (scăzută). Spre comparație, Paris este pe poziția 109 cu un index al criminalității de 56,35 (moderată), Londra pe locul 135 cu un index de 54,39 (moderată) și Bruxelles pe locul 151 cu un index de 52.72 (moderată).

Sursa foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *