Thursday, June 13, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Avem obligația de a îmbunătăți condițiile de siguranță din spitalele bucureștene

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 ianuarie 2021

Primarul Capitalei a transmis condoleanțe familiilor victimelor incendiului de la Institutul „Matei Balș” din Capitală, în urma căruia cinci persoane și-au pierdut viața. Nicușor Dan susține că va aloca fonduri pentru un audit la instalațiile electrice din spitalele care se află în subordinea primăriei și a precizat că nu ar fi fost probleme cu căldura în Pavilionul 5, cel care a fost cuprins de flăcări. 

Transmit condoleanțe tuturor familiilor care i-au pierdut pe cei dragi în incendiul din această dimineață de la Institutul „Matei Balș” din Capitală. Această tragedie trebuie să ne facă mai solidari și mai responsabili. Avem obligația de a îmbunătăți condițiile de siguranță din spitalele bucureștene, indiferent dacă ele aparțin Ministerului Sănătății, așa cum e cazul cu acest spital, sau Primăriei Capitalei”, este mesajul primarului Capitalei.

Nicușor Dan a afirmat că ultimul control efectuat la spitalele din subordinea PMB, în urma incendiului de la Secția ATI din Piatra Neamț, nu a relevat probleme în legătură cu siguranța la incendiu.

Municipalitatea e pregătită și în continuare să acorde sprijin pentru transferul pacienților COVID-19 de la „Matei Balș” către spitalele primăriei. Au fost transferați deja 6 pacienți și există, în acest moment, locuri suficiente în spitale – atât la Spitalul „Victor Babeș” (220 de paturi), cât și la Spitalul Colentina (160 de paturi). Facem tot ceea ce trebuie pentru ca pacienții COVID-19 să aibă parte de tratament în zilele următoare”, a adăugat Nicușor Dan.

În ceea ce privește problemele cu căldura, primarul Capitalei susține că Termoenergetica ar fi furnizat agentul termic la parametri optimi.

De asemenea, pentru a elimina orice speculație, am vorbit de dimineață cu responsabilii de la Termoenergetica, precum și cu responsabilii call-center-ului pentru reclamații din primărie și pot afirma că, în ultimele zile, inclusiv azi, nu au fost semnalate probleme cu furnizarea căldurii către Spitalul „Matei Balș”. Practic, Termoenergetica a furnizat agent termic la parametri optimi și nu a primit semnalări de la conducerea spitalului sau de la cetățeni, că ar fi probleme cu nivelul temperaturii furnizate”, a explicat edilul.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW