Monday, September 26, 2022
Jurnalism corect


Nicuşor Dan anunţă demararea unui proiect pentru alimentarea lacului din Parcul Circului

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 8 august 2022

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a transmis luni, 8 august, că a semnat un certificat de urbanism pentru lacul din Parcul Circului, astfel încât nivelul apei să nu mai scadă și să rămână constant pe tot parcursul anului. 

„Am semnat certificatul de urbanism pentru execuția unui puț de mare adâncime pentru alimentarea lacului și pentru irigarea spațiului verde din parc. Studiul de fezabilitate a fost deja realizat, urmează aprobarea indicatorilor tehnico-economici de către Consiliul General al Municipiului București.

Ulterior, ALPAB va elabora documentația pentru achiziția serviciilor de proiectare și execuție”, a scris Nicușor Dan într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Conform edilului, Lacul Circului este un lac natural alimentat din izvoare proprii, însă, de-a lungul anilor, nivelul apei a scăzut dramatic din cauza apariției în zonă a mai multor clădiri cu fundații adânci care au colmatat izvoarele subterane care alimentează lacul.

„Această investiție este foarte importantă pentru protejarea și dezvoltarea faunei și florei din zonă și va contribui la salvarea speciei de lotuşi egipteni (Nelumbo nucifera), plantă devenită un simbol al Parcului Circului, care este amenințată cu dispariția din cauza nivelului scăzut al apei din lac”, a conchis Nicușor Dan.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW