Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Nicuşor Dan anunţă că şefa Administraţiei Spitalelor București, Oana Sivache, va fi înlocuită azi din funcție

By Ana Teșcan , in Justitie Stirile zilei , at 28 martie 2024 Etichete: ,

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat joi, 38 martie, că şefa Administraţiei Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB), Gabriela Oana Sivache, va fi înlocuită azi din funcţie. În aceeași zi, Gabriela Firea l-a atacat anterior pe Nicușor Dan acuzându-l că „ține în funcție un director penal”.

„În primul rând, ca să fiu foarte clar, toată lumea pentru care există suspiciuni trebuie cercetată. Ăsta este punctul zero. Însă, ce poate să creadă un cetăţean normal din România când primarul municipiului Bucureşti, de trei ani de zile, votat de 260.000 de oameni, vorbeşte într-una, corupţie, foloase necuvenite de miliarde de euro, PUZ-uri de sector (…)  şi nu există niciun fel de control şi vine DNA şi spune că a găsit corupţie de 39.000 de lei. Vă întreb. Sau vine Parchetul şi spune că a găsit corupţie la Braşov, că viceprimarul a dat un spaţiu unui PNG să facă o exproziţie. Oare ce crede cetăţeanul român despre Justiţia din România în această alăturare de fapte”, a spus Nicuşor Dan

Acum, concret, despre doamna Oana Sivache, am primit de la avocatul doamnei, că DNA-ul nu s-a învrednicit să trimită oficial, am primit faptul că Parchetul îi interzice să ocupe funcţia de director pentru 60 de zile. Am luat act şi facem dispoziţia de înlocuire a ei cu cineva

Managerul interimar al Spitalului Colțea i-ar fi plătit Oanei Sivache chiria și utilitățile pentru a fi numit în funcție

Șefa Administrației Spitalelor și Serviciilor Medicale București (ASSMB), Oana Sivache, a fost plasată miercuri, 27 martie, de procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) sub control judiciar, fiind acuzată de luare de mită într-un dosar privind numirea ca manager interimar a lui Ioan Bogdan Furtună la Spitalul Colțea. Procurorii anticorupție o acuză că ar fi primit mită plata chiriei locuinței în care stătea în București. Managerul interimar al Spitalul Clinic Colțea a fost și el plasat sub control judiciar, fiind acuzat de dare de mită.

În perioada 01.07.2023 – 27.02.2024, inculpata Sivache Gabriela-Oana, în calitatea menționată mai sus, ar fi primit de la inculpatul Furtună Ioan-Bogdan foloase necuvenite ce ar fi constat în achitarea contravalorii chiriei lunare și a facturilor de utilități, în cuantum de 39.295 lei, pentru un imobil din București pe care șefa A.S.S.M.B. l-ar fi ocupat împreună cu familia”, a transmis DNA într-un comunicat de presă.

Potrivit acuzațiilor procurorilor, Bogdan Furtună i-ar fi plătit Oanei Sivache chiria și utilitățile pentru a fi numit în funcție.

„În schimbul obținerii acelor foloase, inculpata Sivache Gabriela-Oana ar fi făcut demersuri pentru ca inculpatul Furtună Ioan-Bogdan să fie numit manager interimar al Spitalului Clinic Colțea, începând cu data de 04.11.2022”, mai spun procurorii.

Sursa foto: News.ro. 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW