Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan, despre alegerile pentru Primăria Capitalei : Ultimul sondaj pe care l-am făcut era în august și atunci cifrele erau Gabriela Firea 30%, eu 28%, Rareș Bogdan 22%, Vlad Voiculescu 12%

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 13 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Nicușor Dan susține că sondajele îl plasează pe locul doi în topul preferințelor alegătorilor pentru funcția de primar general al Capitalei. Acesta susține că dacă nu va fi candidatul unic al opoziției, nu va mai candida.

Despre faptul că nu s-a reînscris în partid, Dan spune că este mai ușor să fii sprijinit ca un candidat independent.

„A fost o decizie pe care am luat-o. Există sprijinul USR București. Decizia de acum doi ani și jumătate a fost foarte dureroasă din punct de vedere personal. Acum da, este un avantaj să fiu independent, o să fie foarte greu ca PNL să sprijine un candidat al Alianței USR PLUS, avantajul meu e că e mai ușor să fie sprijinit un candidat independent”, a spus Nicușor Dan.

Despre candidatura la Primăria Capitalei, Nicușor Dan afirmă că dacă opoziția va avea un candidat unic și nu este el acela, nu va mai candida. Cât despre relația cu Vlad Voiculescu, acesta susține că este una civilizată.

„Este o decizie pe care urmează să o ia organizația conform protocolului Alianței. Sunt mai multe tabere. O să urmeze o competiție internă cât mai democratică. O să existe o campanie internă, prima întrebare este dacă va fi între toate partidele de opoziție, este o întrebare care încă nu are răspuns. Eu cred că dacă PNL o să vină într-o discuție cu USR PLUS este o opțiune deschisă, o campanie pentru toată lumea deodată.
Urmează apoi o procedură de desemnare și eu susțin foarte ferm că există o singură modalitate de desemnare și anume sondajul, pentru că sondajul îți spune ce vrea tot publicul. Dacă faci alegeri primare asta îți spune doar ce vrea o bulă de susținători. Ultimul sondaj pe care l-am făcut era în august și atunci cifrele erau Gabriela Firea 30%, eu 28%, Rareș Bogdan 22%, Vlad Voiculescu 12%.

Eu, în ipoteza în care opoziția o să aibă candidat unic și acela nu voi fi eu, atunci nu candidez. Într-o multitudine de alte ipoteze, rămân în cursă. Eu sunt foarte optimist pentru că există o presiune publică consistentă de a avea candidat unic. (…) Cu Vlad Voiculescu am o relație civilizată, am participat chiar la două dezbateri și sunt deschis să avem cât mai multe astfel de dezbateri pentru că oamenii trebuie să afle că există candidații ăștia. Noi vrem voturi de la toți locuitorii Bucureștiului. Singurul mod în care putem afla cum vor vota oamenii este sondajul”, a precizat Nicușor Dan.

Sursă foto: Facebook

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com