Monday, March 4, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Am intrat în posesia acordului încheiat între Primăria Capitalei și Constanda / Sunt trei ilegalități

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 20 septembrie 2020 Etichete: , ,

Nicușor Dan a afirmat duminică că a intrat în posesia acordului încheiat de Primăria Capitalei și afaceristul Costică Constanda, având în vedere obligațiile de plată ale municipalității. Candidatul independent susținut de PNL și USR PLUS la funcția de primar general o acuză pe contracandidata sa, Gabriela Firea, de comiterea a trei ilegalități.

„Am intrat în posesia acordului încheiat între Primăria Capitalei și Costel Constanda, prin care Gabriela Firea se obligă, în numele PMB, să-i plătească acestuia ori să-i compenseze datoriile cu schimburi de terenuri. Există în tot acest document semnat de Gabriela Firea trei ilegalități, dintre care două sunt infracțiuni”, a afirmat Nicușor Dan.

Nicușor Dan susține că din document ar reieși că Primăria Capitalei urmărea să schimbe terenul fără licitație publică, fapt ce ar contravine legii.

„Prima: Municipiul București nu are voie să vândă, să schimbe un teren din proprietatea sa fără să facă o licitație publică”, spune candidatul.

De asemenea, Nicușor Dan cu acuză pe Gabriela Firea că și-a asumat obligațiile de plată fără să aibă acordul Consiliului General.

„A doua, o infracțiune prevăzută de legea finanțelor publice locale: primarul general nu are voie să se oblige la plăți pe care nu le-a aprobat Consiliul General. Gabriela Firea și-a asumat, în numele Municipiului București, obligații de plată pentru acest an, duble față de valoarea aprobată de Consiliul General”, a punctat Nicușor Dan.

În același timp, candidatul susținut de PNL și USR PLUS susține că, potrivit documentului, Constanda ar fi fost de acord să primească un teren pentru a stinge 30 de milioane de euro din datorie, însă Gabriela Firea a solicitat Consiliului General aprobarea pentru un teren dublu ca suprafață pentru a stinge numai 22 de milioane de euro.

„Al treilea element, în mod clar tot o infracțiune: în documentul semnat de familia Constanda, aceștia sunt de acord să primească un teren pentru a stinge 30 de milioane de euro datorii. Ce face Gabriela Firea? Se duce în Consiliul General și cere aprobare să-i dea la schimb un teren dublu, pentru a stinge numai 22 de milioane de euro”, a adăugat Nicușor Dan.

Am continuat să prezint modurile în care „Caracatița Firea – Pandele” din Primăria Capitalei acționează puternic, de…

Publicată de Nicușor Dan pe Duminică, 20 septembrie 2020

Primăria Capitalei îi datorează 115 milioane de euro afaceristului Costică Constanda, după ce a pierdut definitiv procesul legat de retrocedarea unui teren din Parcul Bordei.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW