Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan: Am identificat 23 de motive de nelegalitate în cele 5 PUZ-uri de sector. Sunt fundamental greșite

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 2 iunie 2021

Nicușor Dan susține că a identificat 23 de „motive de nelegalitate” în cele 5 Planuri Urbanistice Zonale (PUZ) de sector suspendate la începutul lunii martie și anunță că, la finalul ședinței Consiliului General (CGMB), va prezenta sinteza unui raport în care este specificat că PUZ-urile suspendate sunt „fundamental greșite”. 

Azi avem ședință de Consiliu General, am suspendat cele 5 PUZ-uri de sector în ultimele 3 luni. Voi veni cu o sinteză asupra analizei pe care am făcut-o asupra PUZ-urilor de sector. Am identificat 23 de motive de nelegalitate pe cele 5 PUZ-uri de sector și avem un raport asupra oportunității urbanistice a acestor PUZ-uri de sector, care spune în esență că aceste PUZ-uri nu au niște probleme punctuale, cum ar fi un număr de, să zicem, 100 de terenuri care schimbă funcțiunea din spațiu verde în construibil. Aceste PUZ-uri sunt fundamental greșite și nu se pune problema să fie amendate parțial”, a declarat Nicușor Dan, în cadrul unei conferințe de presă susținută la Primăria Capitalei.

Edilul a precizat că o să-i ceară prefectului Capitalei, Alin Stoica, să atace în instanță cele 5 PUZ-uri suspendate de CGMB.

În momentul în care o va face,(n.r. cele 5 PUZ-uri) vor fi suspendate prin acțiunea prefectului”, a adăugat primarul Capitalei.

În plus, Nicușor Dan a anunțat că a scos la concurs 10 posturi de jurist și arhitect la Direcția Urbanism din cadrul Primăriei Capitalei.

Avem o mare problemă cu Direcția de Urbanism din această instituție, anunțul pe care îl fac azi e că am scos la concurs 10 poziții de arhitect și jurist pentru ca lucrurile să intre în normalitate. Încurajez oamenii din afara administrației publice să intre în administrația publică atunci când se ivește ocazia”, a spus edilul.

Primarul Capitalei a reluat ideea potrivit căreia „urbanismul din București în ultimii 15 ani a fost o golănie” și susține că PUZ-urile de sector ar fi „apogeul golăniei”.

Ce fac aceste PUZ-uri de sector? Avem aici un exemplu: avem strada Matei Voievod – case parter, un etaj, două etaje, trei etaje –  pe această stradă se propun imobile de 14 etaje pe o stradă cu profil de 7 metri. Înţelegem  cu toţii ce înseamnă asta pentru traficul de pe această stradă şi mai înţelegem ce înseamnă pentru un locuitor, un cetăţean al Bucureştiului care şi-a cumpărat o casă pe strada asta, pentru a trăi într-un cartier liniştit. Şi el, cu banii lui de o viaţă, s-a dus şi şi-a cumpărat casă de pe strada asta pe care a plătit-o cu mai mult decât o casă dintr-o zonă aglomerată din Bucureşti, ca să aibă o viaţă liniştită. Dacă PUZ-ul Sector 2 rămâne în, vigoare mâine vecinul poate să construiască 15 etaje, să se uite la el în curte toţi cei 300 de noi vecini ai lui. Asta este o problemă”, a afirmat Dan.

CITEȘTE MAI MULTE AICI: Nicușor Dan: Gabrielei Firea ar trebui să-i fie ruşine pentru ce a făcut cu oraşul ăsta. O să fac o analiză juridică a fiecăruia dintre PUZ-uri

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More on that Topic: mainnews.ro/nicusor-dan-am-identificat-23-de-motive-de-nelegalitate-in-cele-5-puz-uri-de-sector-sunt-fundamental-gresite/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *