Thursday, March 28, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan a sesizat DNA pentru autorizarea unui PUZ pe bulevardul Primăverii

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 2 noiembrie 2022 Etichete: , , , ,

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a depus o plângere penală la Direcția Națională Anticorupție (DNA) împotriva fostului arhitect șef al Capitalei, Ștefan Dumitrașcu, privind construirea pe un teren prevăzut ca spațiu verde. 

„Am sesizat DNA, Inspectoratul de Stat în Construcții și Prefectul pentru nelegalitatea flagrantă a PUZ Primăverii 1 care prevede construirea pe un teren prevăzut ca spațiu verde în PUZ Zone Construite Protejate”, a transmis Nicușor Dan într-o postare pe pagina sa oficială de Facebook.

Conform edilului, Ștefan Dumitrașcu a emis avizul arhitectului șef și raportul de specialitate în baza căruia Consiliul General al Municipiului București a aprobat hotărârea consiliului privind aprobarea PUZ strada Primăverii nr. 1. Documentația de urbanism anterioară prevedea însă pe locația în cauză funcțiunea de spațiu verde.

Primarul general al Capitalei acuză că „din hârtii s-a făcut un cadou beneficiarului PUZ-ului de cel puțin 3 milioane euro”.

„Prin actele menționate s-a creat un folos necuvenit proprietarilor terenului de cel puțin 3 milioane de euro, întrucât terenul în suprafață de 1326 mp a devenit construibil din (practic) neconstruibil, iar valoare de piață a terenurilor construibile în zona menționată este de cel puțin 2500 euro/mp”, a precizat edilul în sesizarea înaintată DNA.

CITEȘTE ȘI: Bilanțul făcut de Nicușor Dan, după 2 ani de mandat de primar general al Capitalei

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW