Friday, December 8, 2023
Jurnalism corect


Nicușor Dan a explicat motivul pentru care întârzie desființarea companiilor municipale: Nu avem bani ca să putem să le stingem datoriile

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 24 februarie 2021

Nicușor Dan susține că desființarea companiilor municipale este blocată, în acest moment, de datoria curentă a Primăriei Capitalei, care se ridică la 2,5 miliarde de lei. 

Companiile municipale vor fi desființate. Pentru una dintre ele s-a început procedura de desființare(n.r. Compania Municipală Turistică). Problema companiilor trebuie gândită global(…)Ele au fost înființate pentru a presta mai ieftin niște servicii publice. Vedem că pe multe sectoare plătim cu până la 50% mai mult”, a declarat Nicușor Dan, miercuri seară, la Digi24.

CITEȘTE ȘI: Violeta Alexandru: La companiile municipale sunt salarii neplătite din toamna anului trecut

Edilul a explicat că, înainte de a desființa o companie, ar trebui ca datoriile acesteia să fie plătite, iar municipalitatea nu poate asigura resursa financiară necesară.

Nu avem un flux de bani, cea mai mare problemă întâmpinată a fost că am găsit o datorie curentă de 2,5 miliarde lei, bani pe care ar trebui să îi plătim pe loc, din companii, festivaluri, prognozarea unor venituri care se știa că nu pot fi făcute. Ca să închizi o companie trebuie să îi plătești datoriile, dar noi nu avem fluxul de bani ca să putem să le stingem datoriile, ăsta este obstacolul tehnic”, a explicat primarul Capitalei.

În ceea ce privește motivul pentru care au fost înființate cele 20 de companii municipale în mandatul Gabrielei Firea, primarul general susține că ar fi fost vorba de un „scop politic”.

A existat un scop politic, să plătească foarte bine niște activiști de partid, aveau o structură de directori, mai mare decât o companie normală, chiar și salariile oamenilor de nivel mediu erau mai mari decât ale companiilor similare din piață

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com