Friday, July 26, 2024
Jurnalism corect


Nicușor Dan a atribuit contractul privind planul pentru calitatea aerului în Capitală

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 4 ianuarie 2022

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a anunțat marți, 4 ianuarie, că a fost atribuit contractul pentru realizarea Planului Integrat pentru Calitatea Aerului în București unui consorțiu de 4 firme. 

Una dintre cele patru firme a mai făcut proiecte pentru îmbunătățirea calității aerului pentru Londra sau Dublin, după cum precizează eidlul general pe contul său de Facebook.

„În urma unei licitații publice, am atribuit săptămâna trecută contractul pentru realizarea Planului Integrat pentru Calitatea Aerului în București, unui consorțiu de 4 firme.

Dintre acestea, Cambridge Environmental Research Consultants a realizat evaluarea calității aerului și proiecte pentru îmbunătățirea calității aerului pentru, printre altele, Londra, dar și pentru capitala Irlandei, Dublin, precum și la nivelul întregii Republici Irlanda.

Proiectul semnat cu Primăria durează 12 luni și presupune realizarea studiului privind calitatea aerului în București (principalii poluanți) și a Planului Integrat privind Calitatea Aerului (planul de măsuri)”, a anunțat Nicușor Dan marți.

Amintim că Primăria Capitalei anunţa, în luna septembrie 2021, pe SICAP, licitaţie pentru elaborarea studiului de calitate a aerului şi asistenţă tehnică în vederea realizării Planului integrat de calitate a aerului în municipiul Bucureşti.

Contractul avea o valoare totală estimată de 1.750.000 lei, conform Agerpres.

În luna mai 2021, când Nicușor Dana lansa în consultare publică caietul de sarcini pentru Programul de calitate a aerului, primarul Capitalei a explicat că, în prezent, Bucureștiul funcționează pe un plan din anul 2018, despre care Curtea de Justiție a UE a spus că este nefuncțional și care se baza pe un studiu ce folosea date din anul 2013.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW